Τελευταία Νέα
Αυγ 03

Συνάντηση του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τον νέο Γερμανό Πρέσβη Γενς Πλέτνερ

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου συνάντησε σήμερα το πρωί, τον νέο Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ.

Σκοπός της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των καθηκόντων του Γερμανού Πρέσβη στη χώρα μας, ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών και η επιβεβαίωση προθέσεων για τη διεύρυνση των διμερών επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Ο Υπουργός Οικονομίας ενημέρωσε τον κ. Πλέτνερ για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε, «ανακάμπτει από μια δύσκολη περίοδο και με τον ελληνικό λαό να έχει κάνει πολλές θυσίες».

Ο κ. Παπαδημητρίου ανέπτυξε τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων, όπως την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων, τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά και το νόμο Fast-trackπου παρέχει διαφάνεια και ασφάλεια για τις στρατηγικές επενδύσεις προσφέροντας ένα ενδελεχή έλεγχο για την πορεία της αδειοδότησης σε κάθε στάδιο.

Επιπλέον, γνωστοποίησε στον Γερμανό Πρέσβη την προτεραιότητα που δίνει η κυβέρνηση στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζα, η οποία θα συντονίζει την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει μέσα στον επόμενο χρόνο, όπως και τη συνεργασία του Υπουργείου με την Αναπτυξιακή Τράπεζα KfW για αυτόν το σκοπό.

Στο ίδιο πλαίσιο, αναφέρθηκε στην νέα Αναπτυξιακή Στρατηγική που εκπονείται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και βασίζεται στη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων που παράγουν προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και απασχολούν υψηλής εξειδίκευσης ανθρώπινο δυναμικό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τις δύο πλευρές να επιβεβαιώνουν τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Από το Γραφείο Τύπου