Τελευταία Νέα
Ιαν 20

Συνάντηση του Υπουργού με τον Ουκρανό Πρέσβυ.

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον απερχόμενο Πρέσβη της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Βολοδυμύρ Σκουρώφ, είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης των διμερών οικονομικών σχέσεων, εν όψει μάλιστα της Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας και Ουκρανίας που θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο διάστημα στο Κίεβο.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στη δυνατότητα επέκτασης των ελληνικών εξαγωγών σε μεγαλύτερο φάσμα προϊόντων, αλλά και στην προοπτική μεταφοράς τεχνογνωσίας και υπηρεσιών που χρειάζεται σήμερα η Ουκρανία. Επίσης, μίλησε για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για επενδύσεις στους τομείς της ναυτιλίας, της αγροδιατροφής και της βιομηχανίας, στον τομέα της τεχνολογίας, στον κατασκευαστικό τομέα, στην ενέργεια και στις μεταφορές. Ειδικότερη μνεία έκανε στον θεματικό και δη τον προσκυνηματικό, τουρισμό, τομέα στον οποίο έχει σημειωθεί τελευταία ιδιαίτερη δυναμική.

Ο κ. Σκουρώφ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα θετικά σημάδια που εμφανίζει ήδη η ελληνική οικονομία και εξήρε τις προσπάθειες της χώρας για να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Επίσης, τόνισε ότι η Ουκρανία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για την αγορά κατοικιών στη χώρα μας, με στόχο την αξιοποίηση του προγράμματος αδειών διαμονής για κατοίκους τρίτων χωρών.

Τέλος, ο Ουκρανός Πρέσβης επεσήμανε τον ουσιαστικό διαμεσολαβητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή.

Από το Γραφείο Τύπου