Τελευταία Νέα
Μαρ 22

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με τον Δήμαρχο Ανάφης Ιάκωβο Ρούσσο με αφορμή την ολοκλήρωση του Τουριστικού Καταφυγίου Ανάφης

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε χθες, Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, με τον Δήμαρχο Ανάφης, κ. Ιάκωβο Ρούσσο, με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου του Τουριστικού Καταφυγίου Ανάφης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Δήμαρχο Ανάφης κύριο Ιάκωβο Ρούσσο σε συνέχεια μιας συναντήσεως που είχαμε στην αρχή σχεδόν της  θητείας μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπου και με ενημέρωσε τότε για το πρόβλημα με το μεγάλο έργο του τουριστικού καταφυγίου της Ανάφης. Με προσωπική μου παρέμβαση λύθηκαν τα γραφειοκρατικά προβλήματα. Το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και είμαι εξαιρετικά ευτυχής που το βλέπω σήμερα τελειωμένο και όμορφο. Ένα πραγματικό στολίδι του Αιγαίου όπου αξίζει τον κόπο ο κόσμος να επισκεφτεί την Ανάφη και να το δει από κοντά τόσο όμορφο που έχει γίνει.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Δήμαρχο που μου έδωσε την ευκαιρία να συνδέσω και εγώ το δικό μου όνομα με την Ανάφη και ένα σπουδαίο έργο για το νησί. Πραγματικά θέλω να τον ευχαριστήσω για αυτό και να συγχαρώ τους κατοίκους της Ανάφης που έχουν έναν εκπρόσωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά τόσο πολύ για να λύνει τα προβλήματά τους».

Από την πλευρά του, ο  κ. Ρούσσος δήλωσε:

«Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που έχει γίνει στο νησί μας, με τη βοήθεια εδώ του Υπουργού, ήταν ένα όνειρο ζωής θα έλεγα για τον τόπο μας. Θα βοηθήσει τον τόπο μας στην ανάπτυξη και όχι μόνο στην τουριστική ανάπτυξη, γιατί έχουμε και οικογένειες που ασχολούνται με την αλιεία και είναι η πρώτη φορά που φέτος τα σκάφη μας μείνανε όλο το χρόνο στο νησί. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο και περιμένουμε τον Υπουργό να έρθει και να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί αν δεν υπήρχε η βοήθειά του, το έργο αυτό ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να γίνει».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό