Τελευταία Νέα
Δεκ 20

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) της επένδυσης “Elounda Hills”, στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου Κρήτης.

 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Στην περίπτωση του “Elounda Hills”, το ελληνικό κράτος έχει σημειώσει μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Ολοκλήρωσε τις αδειοδοτικές διαδικασίες ενός πολύ σύνθετου έργου σε χρόνο ρεκόρ. Για να επιτευχθεί αυτό, και θέλω να το πω δημόσια, χρειάστηκε η αμέριστη συμπαράσταση και συλλειτουργία της Περιφέρειας Κρήτης, στην οποία ο κ. Αρναουτάκης λειτούργησε με επαγγελματισμό και με ευσυνειδησία και μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι καλό για τον τόπο».

 

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, το “Elounda Hills”, υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και προχωράει στην υλοποίησή του. Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο του Λασιθίου, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Δημιουργεί θέσεις εργασίας και για την περίοδο κατασκευής αλλά και όταν ολοκληρωθεί η όλη επένδυση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Υπουργούς που βοήθησαν για να μπορεί να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και ιδιαίτερα, τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε 2,5 μήνες «έτρεξε» αυτό το σημαντικό έργο που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την Κρήτη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το έργο αυτό και από πλευράς του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και από πλευράς της Περιφέρειας έχει τη στήριξη όλων των φορέων για να μπορεί να ολοκληρωθεί».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό