Τελευταία Νέα
Σεπ 09

Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, κ. N. Schmit, παρουσία του Υφυπουργού, κ. Ι. Τσακίρη

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την Απασχόληση και τα Κοινωνικά Δικαιώματα, κ. Nicolas Schmit, παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου και της Ειδικής Γραμματέως Διαχείρισης Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, κ. Νίκης Δανδόλου.

Μετά τη συνάντηση, ο Επίτροπος, κ. NicolasSchmit δήλωσε:

«Η συζήτηση με κύριο θέμα το πώς υλοποιούνται τα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Ελλάδα ήταν εποικοδομητική. Οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι εξαιρετικές καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες που παρουσίασαν όχι μόνο το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και το ΕΣΠΑ 2021-27.

Ο προσανατολισμός της Ελλάδας στην κατεύθυνση της οικονομικής ανάπτυξης άρρηκτα συνδεδεμένης με την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής, μέσω της καταπολέμησης της ανεργίας, της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους, και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων στην εκπαίδευση κινείται απόλυτα προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτός είναι, ταυτόχρονα, ο προσανατολισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων που στόχο έχουν να ωφελήσουν τους πολίτες».

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Επίτροπο για την επίσκεψή του και να συμφωνήσω κι εγώ από την πλευρά μου πως η συζήτησή μας ήταν εποικοδομητική. Θέλω να ευχαριστήσω την Επιτροπή για την υποστήριξή της στο πλαίσιο της υλοποίησης και τρέχοντος και κατάρτισης του νέου ΕΣΠΑ. Συνεργαστήκαμε στενά και αποτελεσματικά όλη αυτήν την περίοδο και θέλω με την ευκαιρία να τονίσω για ακόμη μια φορά ότι το να είναι ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσφέρει στους κατοίκους του καλύτερη ποιότητα ζωής και ένα καλύτερο μέλλον.

Θα συνεργαστούμε στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την κοινωνική συνοχή, για να βρούμε εργαλεία ώστε να μειώσουμε την ανεργία των νέων και να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την επανακατάρτιση του εργατικού δυναμικού προκειμένου να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης επισήμανε:

«Ήταν εποικοδομητική η συζήτησή μας με τον Επίτροπο, κ. Nicolas Schmit ειδικότερα όσον αφορά στο πώς θα κλείσουμε τις πληγές που έχει αφήσει η πανδημία στην κοινωνία. Σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, έχουμε καταρτίσει ένα πολύ σημαντικό επιχειρησιακό πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ 2021-27, το πρόγραμμα «Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και Κοινωνική Συνοχή», προϋπολογισμού 4,1 δις ευρώ, το οποίο ανταποκρίνεται ακριβώς σ’ αυτά που είπαν ο Υπουργός και ο Επίτροπος για την κατάρτιση και επανακατάρτιση των εργαζομένων, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και άλλες τέτοιες δράσεις».

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό