Τελευταία Νέα
Ιαν 21

Συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδας – Μπαχρέιν υπό τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa

 

 

 

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της Κυβέρνησης του Μπαχρέιν υπό τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa.

 

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος

-Από την Ελλάδα: ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλιας Κικίλιας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κκ. Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης και Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Σμυρλής, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε., κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης και Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε., κ. Δημήτρης Πολίτης και ο                                                                   Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων για χώρες ΜΕΝΑ και Κόλπου, κ. Παναγιώτης Μίχαλος.

-Από το Μπαχρέιν: ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού, κ.  Zayed Al Zayani, ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Ayman Al Moayyed, ο Επικεφαλής του Economic Development Board, κ. Khalid Humaidan και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, κ. Hamad Mahmeed.

 

Μετά τη συνάντηση δήλωσαν:

-Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης:

«Καλωσορίσαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων μια πολύ σημαντική αποστολή από το Μπαχρέιν με την ΑΕ, τον ομόλογό μου Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και τους Υπουργούς Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού και Αθλητισμού και Νεολαίας, μαζί βεβαίως με τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Κικίλια και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τον κ. Παπαθανάση, τον κ. Δήμα και τον κ. Τσακίρη. Σκοπός είναι να ενώσουμε τις δύο χώρες όσο μπορούμε περισσότερο, να προσελκύσουμε επενδύσεις από το Μπαχρέιν στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στο Μπαχρέιν και τα επόμενα χρόνια οι καλές πολιτικές σχέσεις μας να εξελιχθούν και σε καλές οικονομικές σχέσεις. Και βεβαίως να προετοιμάσουμε όσο μπορούμε καλύτερα το ταξίδι του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη φίλη αυτή χώρα. Θέλω να καλωσορίσω την ΑΕ, τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa και όλη την αντιπροσωπεία και να τους ευχηθώ καλή διαμονή στην Ελλάδα».

 

-Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Shaikh Salman bin Khalifa Al Khalifa:

«Με χαρά βρίσκομαι στην Αθήνα και ευχαριστώ την ΑΕ, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την εγκάρδια υποδοχή. Στη συνάντησή μας διατρέξαμε πολλά πεδία συνεργασίας και έχουμε την βούληση να ενδυναμώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, όπως επίσης και σε πολλούς άλλους τομείς».

 

-Ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Βασίλης Κικίλιας:

«Να ευχαριστήσω κι εγώ με τη σειρά μου τον Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, για την ευκαιρία που είχα και είχαμε ως Κυβέρνηση να συνεργαστούμε με τους εξοχότατους Υπουργούς και την αποστολή από το Μπαχρέιν. Το κομμάτι της τουριστικής ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες. Χαιρόμαστε που αυξάνονται οι πτήσεις της αεροπορικής τους εταιρείας και οι διασυνδέσεις με την Ελλάδα, γιατί έτσι αυξάνεται και η τουριστική κίνηση.

Είναι προφανές ότι αυτό θέλουμε να το ενισχύσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους: με επενδύσεις στις υποδομές και τις ξενοδοχειακές μονάδες, δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό τουρισμό και έχοντας ως στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη. Έτσι, θα μπορέσουμε να συνεισφέρουμε περαιτέρω στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας και τελικά στο να φθάσει η αύξηση αυτή στη μέση ελληνική οικογένεια».

 

Ο Υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου & Τουρισμού, κ.  Zayed Al Zayani:

«Θέλω κι εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τους εξοχότατους Υπουργούς για την εγκάρδια υποδοχή. Είναι ιδιαίτερα τιμητικό για μας να είμαστε σήμερα στην Αθήνα. Προσδοκούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία των Κυβερνήσεων της Ελλάδας και του Μπαχρέιν σε πολλούς τομείς και ειδικά στο χαρτοφυλάκιο των δικών μου αρμοδιοτήτων, κυρίως τον τουρισμό και τις αεροπορικές συνδέσεις. Παράλληλα, έχουμε την βούληση να διευρύνουμε τη συνεργασία μας τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και τις επενδύσεις».

 

Ο Υπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Ayman Al Moayyed:

«Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία. Είναι τιμητικό που είμαστε σήμερα εδώ.  Έχουμε πολλά να διδαχθούμε στην Ελλάδα και πολλά να μοιραστούμε με τους Έλληνες φίλους μας. Οι σχέσεις Ελλάδας – Μπαχρέιν αριθμούν πάρα πολλά χρόνια, από την περίοδο που το Μπαχρέιν ονομαζόταν Τύλος. Υπάρχει ευρύ πεδίο συνεργασίας, ειδικά στους τομείς των δικών μου αρμοδιοτήτων, τη νεολαία και τον αθλητισμό, την κατάρτιση και επανακατάρτιση. Αναμένουμε, λοιπόν, την επίσκεψη της ΑΕ, του Πρωθυπουργού της Ελλάδας όπως και την περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας μας».

 

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης:

«Καλωσορίζουμε στην Ελλάδα και το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων τους εξοχότατους Υπουργούς από το Μπαχρέιν. Είχαμε ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, καλών πρακτικών -θα έλεγα- μεταξύ των δύο χωρών. Υπάρχει, πραγματικά, βάση συνεργασίας για πολλούς κλάδους της οικονομίας. Αναπτύξαμε τη στρατηγική μας για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Θέλουμε επενδύσεις από το Μπαχρέιν, όπως επίσης θέλουμε να ανταλλάξουμε και καλές πρακτικές μεταξύ των δύο χωρών».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό