Τελευταία Νέα
Μάι 09

Συνάντηση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ της αναβάθμισης του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο.

Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις που σχεδιάζονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Ν. Φιλαδέλφειας και διερευνήθηκαν οι τρόποι υποστήριξής τους από το Υπουργείο Οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση από το Υπουργείο, μέσω του νέου ΕΣΠΑ, της ολοκληρωμένης παρέμβασης για την προστασία και αναβάθμιση του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας, συνολικής δημόσιας δαπάνης 620.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, αφού το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου στην περιοχή, με μεγάλη σημασία για την υγεία και τη ποιότητα ζωής των κατοίκων, όχι μόνο του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και της Αττικής συνολικά.

Στη συνάντηση διερευνήθηκε επίσης και η δυνατότητα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ προγράμματος για την αξιοποίηση και αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων στις εργατικές κατοικίες του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε πως το Υπουργείο Οικονομίας στέκεται αρωγός στις προσπάθειες των δήμων να βελτιώσουν τις υποδομές τους και τόνισε πως η παραγωγική ανάταξη της χώρας περνάει μέσα και από τη στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση:

«Για την Κυβέρνηση και για το Υπουργείο Οικονομίας ειδικότερα, οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο στο εγχείρημα της παραγωγικής ανόρθωσης, προς ένα υπόδειγμα βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που επιδιώκουμε.

Η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να εκφράσει με αυθεντικό τρόπο τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες, να οργανώσει το δημόσιο διάλογο για την κατεύθυνση και τα μέσα της ανάπτυξης, να συμβάλλει στην εξειδίκευση των όποιων επενδυτικών σχεδιασμών ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου και σεβασμού κάθε διαφορετικής άποψης, αλλά και σταθερούς μηχανισμούς που θα αποδίδουν στις τοπικές κοινωνίες, όχι μόνο τα αναπόφευκτα βάρη, αλλά και τα αντίστοιχα οφέλη από κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Οι αναπτυξιακές παρεμβάσεις, οι επενδύσεις και τα έργα έχουν τα μέγιστα αποτελέσματα όταν είναι προϊόν δημοκρατικής διαβούλευσης και απαντούν στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όχι όταν επιβάλλονται αυταρχικά αγνοώντας τις προσδοκίες της πλειονότητας των πολιτών και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Από το Γραφείο Τύπου