Τελευταία Νέα
Ιούν 22

Στην Διεθνή Διάσκεψη καινοτομίας στη Λισαβόνα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, εκπροσώπησε την Ελληνική Κυβέρνηση στο διεθνές διυπουργικό συνέδριο Eureka, που διεξάγεται φέτος στην Πορτογαλία και συμμετέχουν περισσότερες από 45 χώρες από όλο τον κόσμο. Το Eureka, είναι ένα διεθνές δίκτυο που υποστηρίζει και προωθεί την διακρατική συνεργασία με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας για την ανάπτυξη του χώρου έρευνας και καινοτομίας.

Στην τοποθέτηση του, ο κ. Δήμας παρουσίασε την εξέλιξη και την εξωστρεφή δυναμική που έχει αποκτήσει το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Μίλησε επίσης για την επιτακτική ανάγκη να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συνεργασία, σε διεθνές επίπεδο, στην έρευνα και την καινοτομία.

Το συνέδριο, έχει στόχο να αναδείξει και να προωθήσει πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος, την βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία. Αξίζει να σημειωθεί πως το δίκτυο υποδέχτηκε φέτος και νέες χώρες όπως ο Καναδάς και η Νότια Κορέα, αποδεικνύοντας πως η συνεργασία μπορεί να επεκταθεί και με χώρες εκτός Ευρώπης με τις οποίες όμως «μοιραζόμαστε κοινές αντιλήψεις και στόχους.

και από φέτος η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στο πρόγραμμα», όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το πρόγραμμα Eureka είναι ευέλικτο και ανοιχτό σε νεοφυείς επιχειρήσεις, ΜμΕ, μεγάλες εταιρείες, ερευνητικούς οργανισμούς και πανεπιστήμια. Παρέχει πρόσβαση σε δημόσιες χρηματοδοτήσεις, ενισχύει την επέκταση επιχειρήσεων σε νέες αγορές και προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές. Ο ρόλος του είναι να υποστηρίξει την ανάπτυξη πρωτοποριακών καινοτομιών που ενισχύουν τις παγκόσμιες οικονομίες, δημιουργούννέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας και έχουν πραγματικό θετικό κοινωνικό αντίκτυπο.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η Ελλάδα επέστρεψε δυναμικά στο πρόγραμμα Eureka, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα στον κόσμο για τη διεθνή συνεργασία στην Έρευνα & Ανάπτυξη και την καινοτομία.Συμφωνήσαμε στο συνέδριο πως για να ανταπεξέλθουμε πιο αποτελεσματικά στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι βιοεπιστήμες, η αγροδιατροφή, η ψηφιοποίηση κ.α θα πρέπει να διευρύνουμε και να επεκτείνουμε την συνεργασία μας και με τις χώρες εκτός Ευρώπης. Για αυτό καλωσορίσαμε τον Καναδά και την Νότια Κορέα ως νέα μέλη του Eureka