Τελευταία Νέα
Σεπ 19

Σημεία συνεντεύξεων του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

 

Σημεία συνεντεύξεων του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100,3 με τον δημοσιογράφο  Άρη Πορτοσάλτε και στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

 

Για τις αυξήσεις τιμών σε καυσόξυλα – πέλετ:

«Αντιλαμβανόμαστε μια αύξηση στις τιμές στα ξύλα και στα πέλετ και είναι λογικό να υπάρχει σε σχέση με πέρυσι, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης. Δεν είναι όμως λογικό να βλέπουμε τόσο μεγάλες αυξήσεις. Για να το φρενάρουμε θα εφαρμόσουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους όπως κάνουμε για τα τρόφιμα και διάφορα άλλα προϊόντα. Με τις υπηρεσίες του Υπουργείου συζητάμε ποιο μήνα αναφοράς θα ορίσουμε».

 

Για το αν θα συνεχιστεί η επιδότηση στα καύσιμα:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τον κόσμο απροστάτευτο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει παράδειγμα προς μίμηση σε όλη την Ευρώπη. Προσπαθούν να αντιγράψουν τα μέτρα που πρώτοι πήραμε εμείς. Τα μέτρα θα τα συνεχίσουμε και θα τα επεκτείνουμε. Αυτό τον χειμώνα θα τον περάσουμε όλοι μαζί».

 

Για τις ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ:

«Η πιο δηλωτική στιγμή της συνέντευξης τύπου ήταν όταν ρωτήθηκε για το θέμα Πιτσιόρλα. Η απάντησή του ήταν: «δεν χρωστώ σε κανέναν καμία εξήγηση». Ούτε ρομπότ δεν το λέει αυτό. Ήταν τόσο αποκρουστική αυτή του η απάντηση που δείχνει και τον αληθινό τους χαρακτήρα. Ο ένας παρακολουθούσε τον άλλον αλλά δεν χρωστάνε καμία εξήγηση».

 

«Ο Τσίπρας έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει. Το πρόβλημά του στην πολιτική είναι ότι πλέον συγκρίνεται με τον Τσίπρα που κυβέρνησε. Θεωρώ αδιανόητο πέντε χρόνια Πρωθυπουργός να μην έχει καταλάβει πως λειτουργεί η οικονομία».

 

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη λύση του δημογραφικού προβλήματος είναι η εισαγωγή όσο το δυνατόν περισσοτέρων μεταναστών στην Ελλάδα.  Είναι άλλο να λες “θέλω να ενσωματώσω τους μετανάστες που έχω” – κανείς δεν λέει όχι, οι μετανάστες που έχουν έρθει νόμιμα πρέπει να ενσωματωθούν-  και άλλο να λες “τους θεωρώ λύση στο δημογραφικό”, άρα πρέπει να έρθουν και άλλοι». Αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει πάρα πολύ τους ψηφοφόρους».

 

Για το δίλημμα των εκλογών:

«Όταν πάμε στην κάλπη θα πρέπει να ξέρουμε ότι ψηφίζουμε για να έχουμε ή Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοδύναμο Πρωθυπουργό ή Αλέξη Τσίπρα με Ανδρουλάκη, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα. Με αυτό το ξεκάθαρο δίλημμα θα πρέπει να πάει ο ελληνικός λαός στην κάλπη».

 

Ολόκληρες οι συνεντεύξεις στα ακόλουθα links:

https://www.youtube.com/watch?v=rKmm-grk7qw

https://www.youtube.com/watch?v=qxcBPVQ5JyM