Τελευταία Νέα
Απρ 15

Σημεία συνέντευξης Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

  • «Η κρίση θα μας αφήσει και θετικά, όπως ο ταχύτερος ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και των τραπεζών, η αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών και η στροφή στις αγορές μέσω διαδικτύου, τα οποία θα είναι χρήσιμα και για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

 

  • «Το ότι η Ελλάδα παίρνει άριστα στη διαχείριση της κρίσης και προβάλλεται σ’ όλες τις μεγάλες εφημερίδες του πλανήτη ως χώρα ασφαλής και σοβαρή, θα έχει μακροπρόθεσμα θετική επίδραση στην οικονομία και τον τουρισμό μας. Το ζήτημα είναι πως ξεπερνάμε τους επόμενους μήνες μέχρι να βρεθεί το φάρμακο και το εμβόλιο».

 

  • «Ήδη, μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι από το εξωτερικό επιταχύνουν επενδύσεις που είχαν προγραμματίσει να κάνουν στην Ελλάδα φέτος και του χρόνου καθώς, όπως μου είπε εκπρόσωπος τέτοιου ομίλου, «μόνο Ελλάδα μπορούμε να «πουλήσουμε» φέτος». Προφανώς, η τουριστική αγορά διεθνώς θα είναι πολύ μικρότερη τη φετινή χρονιά, όμως, σ’ αυτή τη μικρότερη αγορά, η Ελλάδα μπορεί να διεκδικήσει μεγαλύτερο μερίδιο».

 

  • «Με το εγγυοδοτικό εργαλείο που ετοιμάζουμε και θα λειτουργεί από τη μεθεπόμενη εβδομάδα, κάθε επιχείρηση που είναι ενήμερη, θα μπορεί να πάρει, εύκολα, αμέσως και εγγυημένο από το κράτος δάνειο κεφαλαίου κίνησης έως το 25% του περσινού τζίρου της. Το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί στην αγορά θα είναι 7 δις ευρώ. Αν δούμε ότι οι επιχειρήσεις ζητούν περισσότερα δάνεια και οι τράπεζες διαπιστώνουν ότι δεν είναι αρκετή η εγγύηση των 2 δις ευρώ που έχουμε δώσει, θα αυξήσουμε το ποσό της εγγύησης για ν’ αυξηθούν τα δάνεια όσο χρειαστεί».

 

  • «Για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα εγγυημένα δάνεια επειδή είναι στον «Τειρεσία», θα φτιάξουμε διαφορετικού τύπου εργαλεία, ίσως με όχι τόσο ευνοϊκούς όρους όπως τα πρώτα, γιατί με κάποιον τρόπο πρέπει να επιβραβεύεται κι όποιος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του».

 

  • «Ο κλάδος της ενοικιάσεως αυτοκινήτων είναι εξαιρετικά πληττόμενος. Θα υπάρξει παρέμβαση και σ’ αυτόν σίγουρα».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=-wnLx-FuZEk