Τελευταία Νέα
Ιαν 13

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά 90.1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στα Παραπολιτικά 90.1 και τον δημοσιογράφο, κ. Παναγιώτη Τζένο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το άνοιγμα του click away και του click inshop:

«Ο  Πρωθυπουργός έθεσε δημοσίως την πρόθεση της Κυβερνήσεως. Θα πρέπει να τεκμηριωθεί με στοιχεία στην Επιτροπή, ώστε να πειστούν οι ειδικοί και να πάρουμε το «πράσινο φως». Ως Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε ετοιμάσει με μεγάλη επιμέλεια τους κανόνες και το σύστημα ώστε με υγειονομική ασφάλεια να δώσουμε «ανάσα» στην αγορά.

Έχουμε συστήσει ομάδα εργασίας και παρακολουθούμε κάθε χώρα της Ευρώπης, πότε άνοιξαν τις αγορές τους, με τι κανόνες και τι επίπτωση είχε αυτό στην εξέλιξη της πανδημίας στη δική τους χώρα. Έχουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο ευκρινή εικόνα, του πως και με ποιον τρόπο οι αποφάσεις επηρεάζουν. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε βρει τους κανόνες, ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε και θα πάμε με ασφάλεια εκεί που πρέπει. Δεν θα έχουμε το 100% της λειτουργίας της αγοράς προφανώς, αλλά δεν θα έχουμε και το 100% του κλεισίματος».

Για τη χθεσινή κατάθεσή του για τη Novartis:

«Γιατί πρέπει να φτάσουμε στο ειδικό δικαστήριο και γιατί πρέπει να υπάρξει τιμωρία των ενόχων; Διότι αυτοί οι άνθρωποι που οργάνωσαν, σκέφτηκαν και

εκτέλεσαν αυτή τη σκευωρία στην πραγματικότητα απείλησαν τη δημοκρατία στην Ελλάδα. Και νομίζω τα εξήγησα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο εχθές εκεί που έπρεπε και η κατάθεσή μου θα παίξει ρόλο».

Για τη δήλωση του κυρίου Πολάκη:

«Όσοι νομίζουν ότι αυτό το ξέσπασμα του κυρίου Πολάκη ήταν τυχαίο, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Ο κύριος Πολάκης ανήκει σε ένα συγκεκριμένο εσωκομματικό στρατόπεδο στον ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω είναι προφανές- και από προηγούμενες αναρτήσεις του στο Facebook- ότι του έχει ανατεθεί ο ρόλος από τον κύριο Τσίπρα να «πελεκίσει» τον κύριο Τσακαλώτο.

Όταν λες ότι χάσαμε για αυτό που κάναμε στη μεσαία τάξη, αυτομάτως η σκέψη του καθενός πηγαίνει στο ποιος ήταν Υπουργός Οικονομικών. Υπουργός Οικονομικών ήταν ο κύριος Τσακαλώτος. Άρα στην ουσία ο κύριος Πολάκης είπε «χάσαμε λόγω Τσακαλώτου». Απλώς το είπε με τον γλαφυρόπολάκειο τρόπο».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=NfhA_q_mDco