Τελευταία Νέα
Νοέ 19

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 19 Νοεμβρίου, στην εκπομπή “Alpha Παντού” και τη δημοσιογράφο, κ. Μαρία Νικόλτσιου, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τo άνοιγμα της αγοράς:

«Εάν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, δεν μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία. Είναι πάρα πολύ απλό.  Άρα πρέπει να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στο πώς θα ελεγχθεί η πανδημία.

Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιθυμία μου είναι  να ανοίξουμε αύριο. Όμως, θα πρέπει να μας πούνε οι ειδικοί πότε και με τι ρυθμό μπορεί να γίνει. Προφανώς μας αφορά να ανοίξουμε πρώτα κλάδους της οικονομίας που έχουν μία εποχικότητα και που κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα».

 

Για την πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας:

«Ήταν μία δύσκολη ημέρα. Λυπάμαι που το ΚΚΕ επέλεξε να φερθεί τόσο προκλητικά. Πίστευα ότι η πανδημία θα μας ενώσει όλους σε μία κοινή μάχη έναντι ενός ιού που δεν γνωρίζει κόμματα, ιδεολογίες, κοινωνικές τάξεις, ηλικίες. Δυστυχώς,  το ΚΚΕ, όπως και διάφορες άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,  θεώρησε ότι ήταν μία καλή ημέρα για να κάνει επαναστατική γυμναστική» .

 

«Η Αστυνομία δέχτηκε κριτική και από τις δυο πλευρές.  Η μία πλευρά κατηγορούσε την Ελληνική Αστυνομία και τον κύριο Χρυσοχοΐδη ως υπερβολικά ήπιο και ότι δεν εφήρμοσε το νόμο και η άλλη ότι ήταν υπερβολικά αυστηρή και εξήντλησε τα όρια της βίας. Για να μας κατηγορούν και οι δύο, μάλλον καλά τα πήγαμε, τηρήσαμε δηλαδή το μέτρο».

 

Για την κ. Αλεξία Έβερτ:

«Λυπάμαι πάρα πολύ για την εξέλιξη με την κυρία Αλεξία Έβερτ στο Δήμο Αθηναίων. Έκανε ένα λάθος αναμφίβολα. Το σχόλιό της δεν είναι επιτρεπτό για ένα δημόσιο πρόσωπο, να το ξεκαθαρίσω. Είμαι βέβαιος όμως πως αυτό δεν εκφράζει την κυρία Έβερτ. Είναι μία Κυρία με Κ κεφαλαίο και με πολύ μεγάλη προσφορά στον Δήμο. Θα ήθελα πάρα πολύ να ανακαλέσει την απόφασή της και να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

 

Για την κριτική που του ασκήθηκε από την Αντιπολίτευση για τη φωτογραφία στο Άμπου Ντάμπι:

«Αυτό που είδατε στη φωτογραφία είναι το αεροδρόμιο την ώρα που περιμένουμε τις βαλίτσες. Θα μπορούσα να είμαι δίπλα από έναν ιμάντα, σε ένα κανονικό αεροδρόμιο. Στο Άμπου Ντάμπι έχουν μεγαλύτερα στάνταρ πολυτέλειας. Αν είναι τόσο έγκλημα να έχω βγάλει μία φωτογραφία από το αεροδρόμιο, την ώρα που περιμένω τη βαλίτσα μου, το δέχομαι».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=VcBZpUToECg