Τελευταία Νέα
Οκτ 21

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη στους δημοσιογράφους κ. Τάκη Χατζή και κ. Δήμο Βερύκιο, στον ρ/σ Alpha 98,9

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, στον ρ/σ  Αlpha 98,9 και τους  δημοσιογράφους, κ. Τάκη Χατζή και κ. Δήμο Βερύκιο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

  • «Στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Έχουμε ανέβει από την 19η στην 8η θέση στη συνολική απορρόφηση και όπως δείχνουν τα στοιχεία, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στην 3η θέση. Όσον αφορά στην απορρόφηση κονδυλίων για τον COVID-19 είμαι περήφανος γιατί το Υπουργείο Ανάπτυξης πέτυχε τη 2η θέση έναντι όλων των χωρών της Ε.Ε. Η Ελλάδα έτρεξε με ρυθμούς πρωτοφανείς».

 

  • «Μου ανατέθηκε το θέμα της ΕΑΒ αλλά και γενικότερα η δημιουργία μεγαλύτερων συμπράξεων στην αμυντική βιομηχανία. Ήδη, με το Υπουργείο Οικονομικών, έληξε ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ με μια μεγάλη ισραηλινή κοινοπραξία. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε καλές ειδήσεις και για τα ΕΑΣ και προχωράμε στην τελική ευθεία για το σχέδιό μας για την ΕΑΒ, που είναι πιο σύνθετο».

 

  • «Όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια συνεχίζονται απολύτως απρόσκοπτα. Δεν μας έχει πει ούτε ένας επενδυτής «σταματάω, μέχρι να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία». Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αναχθεί σε στρατηγικό εταίρο των Ηνωμένων Πολιτειών παρέχει πολύ μεγάλη ασφάλεια στους δυνητικούς επενδυτές διότι αντιλαμβάνονται ότι η θέση της Ελλάδας έχει πια αλλάξει».

 

  • «Όσον αφορά στις επενδύσεις ανά την επικράτεια, σας διαβεβαιώ ότι θα έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες πολλά καινούργια και καλά νέα. Θα τρίβετε τα μάτια σας. Το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ μεγάλο. Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη έχει κερδίσει σε βαθμούς αξιοπιστίας, τη βλέπουν πλέον ως επενδυτικό προορισμό. Θα το δείτε και στην έκθεση Προόδου των Θεσμών. Εχθές τελείωσε το Review, πήγε περίφημα, ως Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων λάβαμε άπειρα συγχαρητήρια για την πρόοδο που έχει συντελεστεί».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=LcCVlHRUiFc