Τελευταία Νέα
Σεπ 04

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τα νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας:

«Έχουμε να ανακοινώσουμε από σήμερα και τις επόμενες μέρες πολλά νέα προγράμματα της Αναπτυξιακής Τράπεζας. Σήμερα μεταφέρθηκε το νέο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων στο Ταμείο Εγγυοδοσίας. Ξεκινάμε τη δεύτερη φάση, όπου τώρα θα έχει μεγαλύτερο ποσό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και λιγότερο για τις πολύ μεγάλες. Άρα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πάρουν περίπου άλλα 3 δισεκατομμύρια σε δάνεια εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο».

 

«Με τα νέα χρήματα γεμίζει πάλι ο κουμπαράς ώστε εκείνοι των οποίων το δάνειό τους εγκρίθηκε από την τράπεζα να μπορούν να πάνε να το εκταμιεύσουν».

 

Για τα στοιχεία του β΄ τριμήνου:

«Η πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα για το β’ τρίμηνο ήταν αρχικά -25. Το -25% της πρόβλεψης τελικά το κάναμε στην πράξη -15%. Αυτές οι 10 μονάδες είναι τα κυβερνητικά μέτρα».

 

«Όλος ο Απρίλιος ήταν με καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας. Λέτε με απαγόρευση κυκλοφορίας η οικονομία να ανθίζει; Όταν λαμβάναμε τα μέτρα και κλείναμε τα καταστήματα, δεν καταλαβαίναμε ότι αυτό θα είναι ύφεση; Τα κλείναμε και λέγαμε ότι θα έχουμε ανάπτυξη; Ήταν απολύτως βέβαιο ότι το β’ τρίμηνο θα έχει πολύ μεγάλη ύφεση».

 

Για την οικειοθελή καραντίνα λόγω κρούσματος κορονοϊού στο ΥΠΑΝΕΠ:

«Όταν πληροφορηθήκαμε, χθες, 10 λεπτά πριν μπούμε στο κυβερνητικό αεροσκάφος για τη Θεσσαλονίκη, ότι ένας επενδυτής που είχαμε συναντήσει με τον κύριο Παπαθανάση στο Υπουργείο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, αμέσως, αυτοβούλως φυσικά και πειθαρχώντας στα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, αποχωρήσαμε».

 

«Και τα κυβερνητικά στελέχη τηρούμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που συζητάτε με τους γιατρούς κάθε μέρα. Η πανδημία δεν κάνει διάκριση σε αξιώματα. Στην πανδημία είμαστε όλοι ίσοι, είτε είσαι ο Πρωθυπουργός, είτε είσαι  ένας απλός πολίτης».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=-DemBrLVPLk