Τελευταία Νέα
Μάι 08

Σημεία Συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

 

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7» και τους δημοσιογράφους, κ. Άκη Παυλόπουλο και κ. Ντόρα Κουτροκόη, στο OPEN TV, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

  • «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ένας πραγματικός κύριος στο Κοινοβούλιο κι είναι μεγάλη η απώλεια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ιδίως στη σύζυγό του Τζένη, με την οποία είχα στενή συνεργασία ως Υπουργός Υγείας».

 

  • «Στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα σ’ ένα εστιατόριο να έχει το δυνατόν περισσότερα τραπέζια, με τη μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια, έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις της εστίασης να λειτουργήσουν, να είναι βιώσιμες και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Πιστεύουμε ότι με τα μέτρα που θα πάρουμε και όχι ιδιαίτερα μεγάλη επέκταση στον δημόσιο χώρο, θα μπορούμε να φθάσουμε ενδεχομένως και στο 80% της δυναμικότητας των τραπεζιών ενός εστιατορίου, που κρίνεται ως όριο ότι θα τα καταφέρει σε μια ούτως ή άλλως δύσκολη χρονιά. Αφού συμφωνήσουμε όλες τις λεπτομέρειες με τον Υφυπουργό, κ. Παπαθανάση, τον Καθηγητή, κ. Τσιόδρα και ενδεχομένως τον Υφυπουργό, κ. Χαρδαλιά, θα έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα».

 

  • «Δεν είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που γίνεται η ροή χρημάτων από τις τράπεζες. Και η διαπραγμάτευση μέσω της τηλεδιάσκεψης έγινε για να θέσουμε πολύ συγκεκριμένους όρους προς τις τράπεζες, την υλοποίηση των οποίων παρακολουθούμε καθημερινά έχοντας θέσει και χρονοδιάγραμμα».

 

 

  • «Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ υποβλήθηκαν αιτήσεις για δάνεια συνολικού ύψους 5,5 δις ευρώ. Γι’ αυτό έκλεισε το σύστημα προσωρινά, για λίγες ημέρες και βάζουμε και επιπλέον χρήματα για να μπορέσει να «ξεκολλήσει». Παρακολουθούμε πια όχι τις αιτήσεις για δάνεια αλλά τις εκταμιεύσεις δανείων. Οι τράπεζες ισχυρίζονται ότι για τις λίγες ημέρες που είχαν στη διάθεσή τους είναι ικανοποιητικές, εγώ θα ήθελα περισσότερες κι εκεί γίνεται η σχετική διελκυστίνδα μεταξύ μας».

 

  • «Είναι απολύτως ξεκάθαρο στις τράπεζες – γι’ αυτό και στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο επόπτης του τραπεζικού συστήματος – ότι αυτή τη στιγμή έχουν αναλάβει την ευθύνη να παροχετεύσουν τις επόμενες εβδομάδες περί τα 15 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία».

 

  • «Εάν τα καταφέρουν, μπράβο τους. Εάν δούμε ότι δεν τα καταφέρνουν, η Κυβέρνηση -για να μιλήσουμε και Ρωμαϊκά – σ’ ένα κράτος έχει το λεγόμενο imperium. Δεν μ’ αρέσει η κρατική παρέμβαση πέραν ενός ορίου, θέλω σταθερό τραπεζικό σύστημα, σέβομαι τα τραπεζικά κριτήρια. Αλλά εδώ – για να συνεχίσουμε τα Ρωμαϊκά – ισχύει το salus populi suprema lex esto. Καλοί οι τραπεζικοί κανόνες και τα κριτήρια αλλά στο τέλος η σωτηρία του λαού είναι υπέρτατος νόμος. Άρα, τα χρήματα θα εκταμιευθούν».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: www.youtu.be/7C2b7mOJ9IU