Τελευταία Νέα
Μάι 07

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 7 Μαΐου, στην εκπομπή «Από τις έξι»  και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και κ. Γιάννη Πιτταρά, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

 

Για την υπόθεση της Marfin:

«Στην περίπτωση του κυρίου Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ισχύει ένα παλιό δημοσιογραφικό ρητό: είδηση δεν είναι εάν ένας σκύλος δαγκώσει έναν άνθρωπο αλλά εάν ένας άνθρωπος δαγκώσει έναν σκύλο. Στην προκειμένη περίπτωση, είδηση δεν είναι ότι δεν πάει ο κύριος Τσίπρας. Είδηση θα ήταν αν πήγαινε ο κύριος Τσίπρας. Είναι προφανές ότι ο χώρος του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά έχουν δυσανεξία με το θέμα της Marfin».

 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση σχεδόν πέντε χρόνια και ασφαλώς δεν έκανε απολύτως τίποτα για το θέμα αυτών των νεκρών.

Εάν ο νεκρός είναι της Αριστεράς, είναι ήρωας. Εάν είναι νεκρός που δεν μπορεί να καπηλευτεί η Αριστερά, πρέπει να περάσει γρήγορα στην ανωνυμία».

 

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του κυρίου Χρυσοχοΐδη που ξανανοίγει τον φάκελο της Marfin  και που η αστυνομία θα δουλέψει πιο εντατικά για να βρει τους δολοφόνους. Προφανώς αυτό που πρέπει να γίνει θα είναι να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ένα έγκλημα το οποίο έχει μείνει χωρίς τιμωρία».

 

«Θα ήταν πολύ ωραίος συμβολισμός ο κύριος Τσίπρας να άρπαζε την ευκαιρία της προσκλήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη και να βρισκόταν μαζί με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, το Σάββατο, στην Marfin. Θα έδειχνε και μία έμπρακτη συγνώμη του ευρύτερου πολιτικού χώρου που εκπροσωπεί για όσα αίσχη έγιναν εκείνη την περίοδο. Γιατί εκείνη την περίοδο δεν είχαμε μόνο τους νεκρούς της Marfin ».

 

Για τις συναθροίσεις σε πλατείες:

«Πρώτον, ρισκάρουμε ένα μεγάλο πισωγύρισμα το οποίο, εάν συμβεί, θα είναι πραγματικά καταστροφικό. Και δεύτερον, διότι οι άνθρωποι αυτοί δείχνουν παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης. Οι εικόνες αυτές δυσκολεύουν το ταχύτερο άνοιγμα των υπολοίπων εμπορικών καταστημάτων. Δηλαδή ρισκάρουν τις ζωές και τις θέσεις εργασίας χιλιάδων ανθρώπων μόνο και μόνο για να κάνουν το κέφι τους και να δείξουν ότι αψηφούν το κράτος».

 

Για την επόμενη ημέρα της κανονικότητας στην εστίαση:

«Πήγαμε σε δύο εστιατόρια εχθές. Αν χρειαστεί, θα πάμε και σε άλλα. Έχουμε την υποχρέωση να γράψουμε την υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τον τρόπο λειτουργίας των εστιατορίων όταν με το καλό ανοίξουν. Θέλαμε να δούμε επ’ ακριβώς πώς θα δουλεύει θεωρητικά ένα κατάστημα την επομένη της καραντίνας του».

 

«Θα υπάρξει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή, όπου θα δώσει τις νομοθετικές αυτές εξουσιοδοτήσεις στους Δημάρχους να υλοποιούν τις σχετικές αποφάσεις, έτσι ώστε να έχουμε κάποιους κοινούς κανόνες λειτουργίας, οι οποίοι θα μπορούν βέβαια κατά περίπτωση να προσαρμόζονται. Έτσι θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι ο κύκλος της εστίασης, όταν ξεκινήσει, θα μπορεί να λειτουργεί με βιώσιμο τρόπο, ώστε και οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν και οι θέσεις εργασίας να διατηρηθούν. Αυτό είναι το μείζον».

 

 

 

 

 

 

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης:

«Τα χρήματα που πέφτουν στην οικονομία τώρα, είναι τα περισσότερα που έχουν πέσει ποτέ, σε διάστημα ενός μηνός, στη νεότερή μας ιστορία. Η ύφεση που θα έρθει, δεν ξέρω αν θα είναι 9,7%, αυτό θα δούμε στο τέλος του χρόνου. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα δουλέψουμε όσο μπορούμε περισσότερο και θα βρούμε όσες λύσεις μπορούμε. Όμως, όποιος έρχεται σήμερα και λέει ότι για αυτό που συμβαίνει ευθύνεται  η Κυβέρνηση, με συγχωρείται, είναι σαν να ζει σε άλλο πλανήτη, σαν να έχει έρθει από άλλο γαλαξία».

 

Για τον τουρισμό:

«Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε το πλήρες πακέτο για τον τουρισμό. Τουρισμός και εστίαση θα έχουν ειδική αντιμετώπιση και πολύ ξεχωριστή αντιμετώπιση. Αποτελούν τεράστιο κομμάτι του ΑΕΠ μας και το πόσο θα είναι η ύφεση εξαρτάται σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό από την επίδοση αυτών των κλάδων της οικονομίας μας».

 

Για τις ουρές στις τράπεζες:

«Πολλές τράπεζες λειτουργούν με πολύ λίγο προσωπικό και αυτό δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Το έχω θέσει στο Σύλλογο των Τραπεζών. Πιστεύω ότι από την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μια πολύ ομαλότερη εικόνα. Συμφωνώ ότι οι εικόνες με τις ουρές δεν είναι καλές και θα πρέπει και οι τράπεζες να κάνουν και αυτές ότι μπορούν για να αλλάξει αυτή η εικόνα».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=1_P-khMKVxI