Τελευταία Νέα
Απρ 08

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 8 Απριλίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις λαϊκές αγορές:

«Σήμερα θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου θα ορίζει τα εξής: Οι παραγωγοί θα έχουν 3 μέρες περιθώριο να δηλώσουν με υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, στην Αθήνα. Θα μπορούν να πηγαίνουν στην λαϊκή και να πωλούν τα προϊόντα τους, τα οποία θα τα παραλαμβάνουν μέσω μεταφορικής στην Αθήνα. Με αυτόν τον τρόπο και οι παραγωγοί θα είναι στις λαϊκές αγορές και θα κάνουν τη δουλειά τους – και θα κρατούνται και οι τιμές χαμηλά- και δεν θα υπάρχει το υγειονομικό πρόβλημα να πηγαίνουν από τη μία περιφέρεια στην άλλη και να φοβόμαστε τη διασπορά του ιού».

 

Για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια:

«Είναι βέβαιον ότι οι υπηρεσίες οι οποίες δεν παρέχονται δεν πρέπει να πληρώνονται. Η Κυβέρνηση θα δώσει μία δίκαιη λύση για όλους. Σήμερα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από την Υπουργό Παιδείας, που έχει και την κύρια αρμοδιότητα».

 

Για τη μείωση του ενοικίου:

«Όποιος έχει χάσει εισόδημα λόγω της υπάρχουσας κρίσης δικαιούται μείον 40% στο ενοίκιο. Στους ιδιοκτήτες θα δοθούν φορολογικά κίνητρα και φορολογικές απαλλαγές για να διορθώσουν και αυτοί τη ζημία που θα έχουν. Σε αυτή την κρίση θα περάσουμε όλοι μαζί απέναντι, ανθρώπινα και πολιτισμένα».

 

Για το Eurogroup:

«Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των χωρών του Βορά και του Νότου. Είναι προφανές ότι έχουμε συνασπίσει τις δυνάμεις μας με τις δυνάμεις του Νότου, με τις δυνάμεις δηλαδή που θέλουν τα ευρωομόλογα. Περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις».

 

Για την απόφαση της ΕΚΤ:

«Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα πλέον και στο κανονικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είναι μια εθνική επιτυχία. Θα χρηματοδοτείται ευκολότερα η ελληνική οικονομία».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=_R8PPigunAM