Τελευταία Νέα
Ιαν 15

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» και τους δημοσιογράφους, κ. Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το Ελληνικό:

  • «Το project προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι πολύ ευχαριστημένοι. Η μετοχή της εταιρείας πάει πάρα πολύ καλά, η αύξηση κεφαλαίου πέτυχε. Είμαστε στην τελική φάση».
  • «Το κράτος έχει ολοκληρώσει τη δουλειά του, δεν έχει άλλες εκκρεμότητες. Αναμένουμε την ολοκλήρωση μίας διαδικασίας ενός διεθνούς διαγωνισμού. Πρέπει να τηρηθούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών, δεν μπορούμε να τις προσπεράσουμε. Δεν μπορώ να παρέμβω σε έναν διεθνή δημόσιο διαγωνισμό. Εάν το έκανα, θα ήταν παράνομο».

Για την προστασία της πρώτης κατοικίας:

  • «Για 100η φορά ο κύριος Παππάς προσπάθησε να απομονώσει μία φράση μου για να κάνει φασαρία εκ του μη όντος. Βάσει του Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ και των αποφάσεων του Eurogroup η προστασία πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς έληγε 31 Δεκεμβρίου του ’19. Εμείς πήραμε παράταση μέχρι 30 Απριλίου του ’20, ενώ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τον Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει».
  • «Οι μήνες που διανύουμε είναι οι τελευταίοι για όποιον θέλει να ενταχθεί στην πλατφόρμα και να σώσει το σπίτι του. Όσοι έχουμε κοινωνική ευαισθησία, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το λέω με τόση αγωνία. Κάντε την αίτηση. Ενταχθείτε στην πλατφόρμα. Έχετε χρόνο. Εγώ θέλω να σώσω το σπίτι σου και όχι να σου το πάρουν, όπως θέλει ο κύριος Παππάς. Ο κύριος Παππάς και ο κάθε κύριος Παππάς παίζει. Θέλει να δει τα σπίτια να βγαίνουν στον πλειστηριασμό για να κατηγορεί την Κυβέρνηση».

 

Για τις δηλώσεις Χρυσοχοΐδη περί καταλήψεων:

«Πραγματικοί επαναστάτες σε αυτούς τους χώρους δεν υπάρχουν. Υπάρχουν μόνο οι εξής δύο κατηγορίες: οι γόνοι των πλουσίων που σπάνε τις βιτρίνες και τα αυτοκίνητα γιατί είναι κακομαθημένα παλιόπαιδα και υπάρχουν κάποιοι φτωχοί άνθρωποι πεπλανημένοι οι οποίοι βγάζουν κάποιου είδους οργή. Αυτή είναι η επανάσταση στην Ελλάδα. Αυτό που είπε ο κύριος Χρυσοχοΐδης είναι η αυτονόητη πραγματικότητα: μία γελοία εικόνα ανθρώπων  που ταλαιπωρούν την Ελλάδα ονειρευόμενοι ότι κάνουν επανάσταση».

 

Για τα επεισόδια στο Κουκάκι:

«Η πράξη των ανθρώπων που πετούσαν τσιμεντόλιθους πάνω στους αστυνομικούς, κατά τη γνώμη μου, είναι απόπειρα φόνου. Είναι κακούργημα και ως κακούργημα θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Λυπάμαι πάρα πολύ που η εισαγγελία το χαρακτήρισε πλημμέλημα. Θεωρώ ότι το κράτος θα έπρεπε να είναι πολύ αυστηρότερο ως προς αυτό».

 

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τις καταλήψεις:

«Δεν είχε ο ΣΥΡΙΖΑ συνιστώσα το “Δίκτυο”; Το ξεχάσατε; Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα προστάτευε αυτούς τους χώρους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική συνιστώσα αυτών των χώρων».

 

Για το επιχειρηματικό περιβάλλον:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη ένα εκπληκτικό data center που έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα. Έχει πάρει όλα τα διεθνή βραβεία και ανταγωνίζεται επάξια τους διεθνείς παίκτες επί ίσοις όροις. Συζητήσαμε με τον κύριο Πιερρακάκη και τους επιτελείς εκεί τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιώσουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον σε αυτή την αγορά. Αισθάνομαι υπερηφάνεια που ελληνικές επιχειρήσεις σε έναν χώρο, όπως είναι η πληροφορική που γενικώς η χώρα μας δεν έχει μπορέσει να παράσχει το κατάλληλο περιβάλλον, προκόβουν, πρωταγωνιστούν και κάνουν παγκόσμιο πρωταθλητισμό. Αυτό δείχνει πόσο μεγάλες δυνατότητες έχουμε και αν εμείς κάνουμε λίγο τη δουλειά μας, θα μπορέσει να φύγει η χώρα μας πάρα πολύ μπροστά».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://youtu.be/5fAa0EUJym0