Τελευταία Νέα
Ιαν 03

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά FM 90,1

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στον ρ/σ Παραπολιτικά FM 90,1 και τον δημοσιογράφο, κ. Παναγιώτη Τζένο, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τον EastMed

«Η χθεσινή υπογραφή ήταν μια μεγάλη εθνική επιτυχία διότι είχαμε μια έμπρακτη απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα μέσω μιας συμμαχίας τριών κρατών, Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Αποτελεί ένα καλό παράδειγμα άσκησης εξωτερικής πολιτικής από το 2010 έως το 2020. Το Ισραήλ είναι ο φυσικός μας σύμμαχος στη Μέση Ανατολή. Ελπίζω η στρατηγική μας συμμαχία να αναβαθμιστεί και να εμβαθυνθεί και σε άλλους τομείς».

 

«Η κίνηση της Τουρκίας με τη Λιβύη αναγκάζει και την Ιταλία να μπει στο παιχνίδι. Διαμορφώνονται σιγά σιγά οι συμμαχίες στην περιοχή μας, οι οποίες είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων».

 

Για τις επενδύσεις το 2020

«Οι επενδύσεις προχωράνε πλέον πιο γρήγορα. Ο νόμος “Επενδύω στην Ελλάδα” έχει παράξει αποτελέσματα. Έχουμε ταχύτερες διαδικασίες και αυτό το βλέπει με ικανοποίηση η αγορά. Θα ακολουθήσουν και νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μέχρι τον Μάρτιο για την απλοποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ».

 

Για το ΕΣΠΑ

«Από την 1η Ιανουαρίου 2019 έως τις 7 Ιουλίου 2019, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο, είχαμε πραγματικές καταβολές ΕΣΠΑ 2.5% επί του συνόλου του ποσού. Από τις 7 Ιουλίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου είχαμε πραγματικές καταβολές 8%, δηλαδή πάνω από τρεις φορές μεγαλύτερο ρυθμό. Αυτή είναι μια εθνική επιτυχία».

 

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ο Πρωθυπουργός στο θέμα της επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα σταθμίσει αυτό που είπε: μια προσπάθεια ευρύτερης συναίνεσης».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

www.youtube.com/watch?v=MZKK5R0_xoo