Τελευταία Νέα
Ιούλ 23

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” και στη δημοσιογράφο, κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 23 Ιουλίου, στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» και στη δημοσιογράφο, κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:
Για το Μάτι
«Κανένας από εμάς δεν μπορεί να είναι ίδιος μετά από αυτό που έγινε στο Μάτι. Θέλω έτσι και δημόσια να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Χρειάστηκε να έχουμε αλλαγή κυβερνήσεως για να κάνει το Υπουργείο Υγείας το αυτονόητο, να καλύπτει τους εγκαυματίες. Ένα χρόνο μετά την τραγωδία στο Μάτι, μου φαίνεται αδιανόητο ότι το κράτος, έχοντας έναν ΕΟΠΥΥ με 5 δις ευρώ προϋπολογισμό το χρόνο, δεν είχε φροντίσει να δώσει σε αυτούς τους 58 ανθρώπους τα αυτονόητα, για να μπορούν να συνεχίσουν τη ζωή τους».
Για το Ελληνικό
«Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε εντολή από τον Πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα.
Πρέπει να σας πω ότι αυτές τις δύο εβδομάδες, η επένδυση έχει προχωρήσει περισσότερο απ’ ότι τα τελευταία 2 χρόνια, όπως μας λένε οι εμπλεκόμενοι με την επένδυση».
Για τις επενδύσεις
«Η προσέλκυση των ιδιωτικών επενδύσεων είναι εθνικός στόχος. Μπροστά σε αυτό δεν μετράει τίποτα άλλο. Άρα κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο, κάθε αγκύλωση και νοοτροπία του παρελθόντος σε οποιοδήποτε επίπεδο της δημοσίας διοικήσεως πρέπει να εξαλειφθεί διότι για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας και να βρουν δουλειά εδώ πρέπει να γεννηθούν νέες θέσεις εργασίας. Και νέες θέσεις εργασίας θα γεννηθούν μόνο από τις επενδύσεις».
Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link: