Τελευταία Νέα
Φεβ 01

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος” και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη στο OPEN TV

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου 2023, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη, στο OPEN TV, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την αποχή ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή:

«Πρώτα από όλα είναι βλακώδες. Είναι χειρότερο από αντισυνταγματικό δηλαδή. Είναι βλακώδες για τον εξής λόγο: οι βουλευτές εκλεγόμαστε για να υπηρετούμε το λαό κατά τη συνταγματική μας θητεία.  Η συνταγματική θητεία λήγει στις 7 Ιουλίου. Μέχρι τις 7 Ιουλίου είμαστε βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου.  Τρόπος να πέσει η κυβέρνηση με κοινοβουλευτικό ακτιβισμό δεν υπάρχει. Ο μόνος νόμιμος τρόπος να πέσει η κυβέρνηση ήταν με την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας. Η πρόταση κατατέθηκε και ηττήθηκε πανηγυρικώς στη Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία δεν είχε την παραμικρή απώλεια παρά τις φήμες και τις διαρροές και πήραμε «μπετόν αρμέ» την πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής μας ομάδας». 

 

«Θα ήθελα πολύ να ακούσω το κολέγιο των συνταγματολόγων, που έγινε πολύ της μόδας το τελευταίο διάστημα, να μας πει τι προβλέπει το σύνταγμα επί της προτάσεως του κυρίου Τσίπρα. Φαντάζομαι ότι αφού ήθελαν τόσο πολύ να τοποθετηθούν όλο αυτό το διάστημα για δημόσια ζητήματα της πολιτικής αντιπαράθεσης,  δεν θα τους διαφύγει και αυτό».

 

Για τα υπονοούμενα ΣΥΡΙΖΑ περί «εκβιαζόμενου» Ανδρουλάκη και «εκβιαζόμενων» βουλευτών της ΝΔ:

 

«Δηλαδή 156 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν όλοι εκβιαζόμενοι;  Προσήλθαν στη Βουλή και ψήφισαν εκβιαζόμενοι; Δηλαδή ο κύριος Ανδρουλάκης είναι εκβιαζόμενος, οι 156 βουλευτές είναι εκβιαζόμενοι αλλά ο μόνος μη εκβιαζόμενος είναι ο κύριος Τσίπρας. Αυτό λέμε στην ελληνική κοινωνία;».

 

«Τι είπε η κυρία Τσαπανίδου για τον κύριο Ανδρουλάκη; Ότι του παρακολουθούν το τηλέφωνο, ότι του βρήκαν άσχημα πράγματα και ότι με αυτά τα άσχημα πράγματα που του βρήκαν, στο τέλος θα τον εκβιάσουν για να κάνει συγκυβέρνηση με τον κύριο Μητσοτάκη. Άρα, στην ουσία τον έβγαλαν «απατεώνα» τον κύριο Ανδρουλάκη. Είπε δηλαδή η κυρία Τσαπανίδου: ο Ανδρουλάκης είναι ένας «απατεώνας», την απάτη την ξέρει ο Μητσοτάκης γιατί του παρακολουθούσε το τηλέφωνο και τον εκβιάζει. Το θεωρώ απαίσιο και πολύ απαξιωτικό όλο αυτό για τον κύριο Ανδρουλάκη».

 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=WjAVQU-j4Uw