Τελευταία Νέα
Νοέ 24

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1

 

 

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για το «καλάθι του νοικοκυριού»:

«Σε μία εποχή που ο πληθωρισμός τρέχει περίπου με 10%, το ότι για έναν ολόκληρο μήνα 589 προϊόντα έχουν σταθερή τιμή, σημαίνει ότι αυτά τα προϊόντα δεν πήραν το 10% της αυξήσεως που θα έπαιρναν χωρίς το «καλάθι του νοικοκυριού». Άρα λοιπόν, στην πραγματικότητα είναι μειωμένες οι τιμές όταν παραμένουν σταθερές σε εποχή πληθωρισμού. Το ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά προϊόντα να έχουν σοβαρές μειώσεις, αυτό νομίζω ότι είναι ένα “μικρό θαύμα”».

 

«Υπάρχει αλυσίδα που την πρώτη εβδομάδα είχε βάλει το καλάθι στα 150 ευρώ και το ίδιο καλάθι χθες το είχε στα 99 ευρώ. Μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά από 150 σε 99 για όλα αυτά τα προϊόντα;».

 

Για την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ:

«Είναι πολύ άδικο εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην αναγνωρίζει ότι έκαναν λάθος που χλευάζανε το καλάθι στην αρχή. Τώρα που έχουμε για 4η εβδομάδα μειώσεις τιμών και 4 στους 10 καταναλωτές αγοράζουν από το καλάθι, δεν πρέπει να πουν ότι είναι καλό που ο καταναλωτής κερδίζει; Σύμφωνα με τον ΙΕΛΚΑ ένας καταναλωτής κερδίζει περίπου 20 ευρώ την εβδομάδα από το καλάθι. Μπορεί 20 ευρώ την εβδομάδα να μην λένε τίποτα για τον κύριο Σπίρτζη και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για έναν άνθρωπο που παίρνει το βασικό μισθό ή για έναν χαμηλοσυνταξιούχο, 80 με 100 ευρώ το μήνα είναι μια μεγάλη ανακούφιση».

 

«Ο κύριος Σπίρτζης εκπροσωπεί μία κυβέρνηση που μόνο αύξησε φόρους. Δεν έχει να παρουσιάσει έναν φόρο που μείωσε. Εγώ εκπροσωπώ μία κυβέρνηση που έχουμε μειώσει 20 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Είναι δυνατόν η πιο φορομπηχτική κυβέρνηση όλων των εποχών να κατηγορεί εμάς ότι μπορούμε να μειώσουμε τον ΦΠΑ και δεν το κάνουμε;».

 

Για τα funds και τους πλειστηριασμούς:

«Ο νόμος για τα funds ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η πώληση των δανείων έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ, με νόμο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξεις τον όρο της πώλησης. Πάμε τώρα να δούμε τι κάνει η δικιά μας κυβέρνηση. Από τα 40 δισεκατομμύρια κόκκινα δάνεια που υπήρχαν όταν ήρθαμε στην εξουσία, σχεδόν τα 30 δισεκατομμύρια έχουν ρυθμιστεί. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που έχουμε φτιάξει έχει καταλήξει σε χιλιάδες ρυθμίσεις».

 

«Αυτό που συζητάμε και πρέπει να δούμε κοινωνικά είναι να μην εκτελείται ο πλειστηριασμός σε κάποιον ο οποίος πραγματικά από μια ατυχία δεν έχει να πληρώσει και ο οποίος καλόπιστα θέλει να πληρώσει αλλά δεν μπορεί. Όμως δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Εάν πάμε σε μια λογική να μην πληρώνουμε, αύριο δεν θα έχουμε οικονομία, δεν θα έχουμε τράπεζες». 

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=udMN-LIlsNk