Τελευταία Νέα
Νοέ 01

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τον πληθωρισμό: 

«Ο πληθωρισμός είναι δυστυχώς πάρα πολύ μεγάλος, πλήττει σοβαρά τα εισοδήματα των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων από εμάς για αυτό και κάναμε το «καλάθι του νοικοκυριού». Θέλω να πω στους συμπολίτες μας δυο πράγματα: Πρώτον, κάνουμε πραγματικά ότι μπορούμε για να τον περιορίσουμε και αυτό αποδεικνύεται στους οικονομικούς δείκτες. Δεύτερον,  θαύματα έκανε μόνον ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, όχι οι πολιτικοί. Οι πολιτικοί διαχειρίζονται μόνο την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση κρίνεται από τα αποτελέσματά της. Το ότι βρισκόμαστε πλέον κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του πληθωρισμού σημαίνει ότι κάτι κάνουμε καλά».

 

Για «το καλάθι του νοικοκυριού»:

«Το καλάθι έχει φτιαχτεί για εκείνον τον συμπολίτη μας που δεν βγάζει το μήνα του. Σε αυτόν στρεφόμαστε με σεβασμό, με φροντίδα, με ενσυναίσθηση και του λέμε “το κράτος δουλεύει για να βρει λύση στο πρόβλημά σου”».

 

«Έχω σκοπό με τον Γενικό Γραμματέα και την αρμόδια υπηρεσία ελέγχου, τη ΔΙΜΕΑ να επισκεφτούμε αύριο όλες τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και να δούμε τι καλάθι παρουσίασε η κάθε αλυσίδα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δούμε αν οι αλυσίδες, οι παραγωγοί και οι βιομηχανίες τροφίμων θα τιμήσουν τη συμφωνία τους και θα κάνουν το παν για να παρουσιάσουν ένα καλάθι με 51 κατηγορίες προιόντων που θα μπορεί ο ευάλωτος συμπολίτης μας να το αγοράζει».

 

«Και το click away δούλεψε και το καλάθι του νοικοκυριού θα δουλέψει. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ακολουθεί τους νόμους της αγοράς και του ανταγωνισμού μεταξύ τους και για αυτό θα δουλέψει».

 

«Έχω ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση με διάφορους κλάδους και με mini markets και με κρεοπώλες και με αρτοποιούς και με άλλους κλάδους. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει το καλάθι αύριο και τις πρώτες μέρες και εδώ είμαστε».

 

«Κάνουμε ασταμάτητους ελέγχους στην αγορά. Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα πέφτει ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη ανεβαίνει, είναι γιατί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα που έχουν μπει δεν έχουν προηγούμενο».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=K0AlHdu2hfY