Τελευταία Νέα
Οκτ 24

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στον ρ/σ “REAL FM 97.8” και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα24 Οκτωβρίου, στον ρ/σ REAL FM 97.8 και τους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελατόλα, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το ταξίδι στη Σαουδική Αραβία:

«Βρίσκομαι εδώ ως εκπρόσωπος της Ελλάδος στο Future Investment Initiative που είναι το μεγαλύτερο επενδυτικό συνέδριο της Μέσης Ανατολής. Έχουμε τουλάχιστον 30 διαφορετικές συναντήσεις με μεγάλους επενδυτές που είτε επενδύουν είτε θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, όπως και με το κρατικό τους fund. Υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα του τουρισμού, για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για τον τομέα των logistics.

«Δεν έχουμε κάνει ούτε ένα ταξίδι που να γυρίσουμε με άδεια χέρια. Πέρυσι είχαμε ρεκόρ επενδύσεων 28 ετών. Φέτος το ξεπεράσαμε ήδη, πάμε για ρεκόρ επενδύσεων όλων των εποχών».

Για το «καλάθι του νοικοκυριού»:

«Αυτή την εβδομάδα θα έχουμε στη Βουλή την ψήφιση της τροπολογίας. Η

εφαρμογή του καλαθιού θα γίνει την άλλη εβδομάδα μόλις πάρουμε και την τυπική έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

«Κύριο μέλημά μας είναι ο συνάνθρωπός μας που δεν βγάζει το μήνα να μπορεί να βρει τα βασικά προϊόντα σε προσιτές τιμές. Το καλάθι έχει τη λογική να βοηθήσουμε αυτούς που πραγματικά είναι σε πολύ μεγάλη δυσκολία».

«Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων για το ποια θα φτιάξει το καλύτερο καλάθι θα δώσει και πολλές επιλογές στους καταναλωτές. Εμείς δεν απαγορεύουμε παραδείγματος χάρη να έχουν κάποιο άλλο είδος μακαρονιού. Εμείς τους λέμε ότι θα έχουν τουλάχιστον το Νο 6. Αυτό που έχουμε ορίσει είναι το κατελάχιστον, όχι το μέγιστο. Η κάθε αλυσίδα θα παρουσιάζει κάθε εβδομάδα το δικό της καλάθι. Άλλη θα βάλει επώνυμα, άλλη θα βάλει δικά της, άλλη θα βάλει πιο φτηνά, άλλη πιο ακριβά. Ηκάθε αλυσίδα θα κάνει την δική της εμπορική πολιτική πάνω στο καλάθι της».

Για την επέκταση του «καλαθιού του νοικοκυριού» και σε άλλους κλάδους:

«Πέραν των αλυσίδων, πάρα πολλοί κλάδοι έχουν έρθει αυτοβούλως και έχουν πει να συμμετάσχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Και από την πλευρά των κρεοπωλών και από την πλευρά των αρτοποιών και από άλλους κλάδους επεξεργάζονται ήδη το πως μπορούν να κάνουν και οι ίδιοι το δικό τους καλάθι. Εμείς αυτό και το επιτρέπουμε και το ενθαρρύνουμε. Πιστεύω ότι με το καλάθι θα δημιουργηθεί μια καινούρια αγορά».

Για τους ελέγχους της ΔΙΜΕΑ:

«Όποιος έχει να κάνει συγκεκριμένη καταγγελία μπορεί να την κάνει στο 1520. Δεν υπάρχει καταγγελία που δεν έχει ελεγχθεί μέχρι σήμερα. Αντιλαμβάνομαι ότι η κοινή αντίληψη είναι ότι η αύξηση των τιμών οφείλεται στην αισχροκέρδεια, όμως οι έλεγχοι δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι περίπου στο 5,8% των ελέγχων. Τα περισσότερα δεν είναι θέμα αισχροκέρδειας, είναι θέμα πραγματικής αύξησης των τιμών των πρώτων υλών».

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας:

«Από τη στιγμή που κανένας δεν θέλει να συνεργαστεί με κανέναν, πως θα γίνει κυβέρνησησυνεργασίας, με το ζόρι; Ακούω τον κ. Ανδρουλάκη που λέει ότι δεν συνεργάζεται ούτε με τον κ. Μητσοτάκη ούτε με τον κ. Τσίπρα. Άρα, θα πάμε σε μονοκομματική κυβέρνηση, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: ή θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη ή θα έχουμε ακυβερνησία. Εν μέσω πολέμου, εν μέσω πληθωρισμού, εν μέσω ενεργειακής κρίσης δεν μπορούμε να προσθέσουμε στη χώρα και πολιτική κρίση».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=SIrjpRaeE08