Τελευταία Νέα
Νοέ 08

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στονν ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο, κ. Άρη Πορτοσάλτε

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στον ρ/σ ΣΚΑΪ 100.3 και τον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για την έφοδο της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες
«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων δεν έχει καμία εμπλοκή στην έφοδο, που αποφασίστηκε από την ανεξάρτητη, βάσει του Συντάγματος, Επιτροπή Ανταγωνισμού. Συνεπώς, δεν πρόκειται για πολιτική εμπλοκή αλλά για θεσμική λειτουργία του κράτους, όπως άλλωστε έχει ξαναγίνει στο παρελθόν και σε άλλους κλάδους, για παράδειγμα το 2012 στους κατασκευαστές. Ενδεχομένως, κάποιους να ξενίζει και σε κάποιους άλλους να αρέσει. Εφ’ όσον το κοινό αίσθημα, όπως εκφράζεται και από τις καταγγελίες πολιτών στο Υπουργείο Ανάπτυξης, τα μέσα ενημέρωσης και προφανώς και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, είναι ότι υπήρχαν εναρμονισμένες πρακτικές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού εντέλλεται από το Σύνταγμα να το διερευνήσει. Άρα, εφ’ όσον η έρευνα έγινε στα πλαίσια του Νόμου, καλώς η Επιτροπή έκανε την δουλειά της. Δεν είναι δουλειά του Υπουργού να κρίνει αν, πότε και πού θα κάνουν έφοδο».

Για το μεταναστευτικό
«Τις ίδιες ανησυχίες που έχει η κοινωνία για το μεταναστευτικό τις έχει και η Κυβέρνηση. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ να λέμε “τι ωραία που είναι τα ανοιχτά σύνορα”. Είμαστε Νέα Δημοκρατία, θέλουμε φυλασσόμενα σύνορα, θέλουμε να ελέγχουμε τις ροές και να έχουμε νόμιμους μετανάστες.
Ψηφίσαμε ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο, πολύ αυστηρότερο του προηγούμενου, που δίνει στο κράτος την ευκαιρία να μπορέσει να κάνει απελάσεις.  Η δυσκολία αυτού του προβλήματος είναι ότι πρέπει να το χειριστείς ανθρώπινα. Έχεις να κάνεις με ανθρώπους που φοβούνται, που έχουν αρρώστιες, αγωνίες, ελπίδες και όνειρα. Όλα αυτά είναι απολύτως σεβαστά. Από την άλλη δεν εκλεγήκαμε για να αφήσουμε την Ελλάδα να καταστραφεί. Επί των ημερών μας η Ελλάδα θα ευδοκιμήσει».

Για τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρ. Γιαννούλη
«Όσο γραφικό και χυδαίο θεωρώ αυτόν που ψήνει μπριζόλες τη Μεγάλη Παρασκευή έξω από εκκλησία τόσο γραφικό και χυδαίο θεωρώ και εκείνον που το κάνει έξω από προσφυγικό καταυλισμό. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι πρέπει να διώκεται ποινικά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος».

Για τα χθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια
«Εχθές είχαμε δύο τραυματισμούς αστυνομικών από μολότοφ στα Εξάρχεια. Είναι δυνατόν σε μία χώρα που έχουμε κάθε εβδομάδα τραυματισμούς αστυνομικών από μολότοφ να συζητάμε για το αν η κατοχή μολότοφ είναι κακούργημα ή όχι; Συζητάμε σοβαρά;».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=kNyGfoTKovs