Τελευταία Νέα
Δεκ 13

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Οικονόμου και κ. Μαρία Αναστασοπούλου, στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για την πορεία της πανδημίας και τους εμβολιασμούς:

«Τα μέτρα που έχουμε λάβει είναι για να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερους νεκρούς. Ακόμα και ένας νεκρός την ημέρα είναι φρίκη, πόσο μάλλον 100. Όμως, να δούμε τη μεγάλη εικόνα. Με την απόφαση της Κυβέρνησης να εμβολιάσουμε υποχρεωτικά τους 60 και άνω, έχουν ήδη εμβολιαστεί  πάνω από 100.000 σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Αν εμβολιαστούν περίπου άλλες 150.000, όλα τα μοντέλα λένε ότι οι νεκροί θα πέσουν στο 1/3».

 

Για την λειτουργία της αγοράς την περίοδο των εορτών:

«Οι φετινές γιορτές δεν θα έχουν καμία σχέση με τις περσινές. Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, δουλεύει η αγορά, γίνεται τζίρος, διατηρούνται οι θέσεις εργασίας. Εχθές, Κυριακή, τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά. Η αγορά πήγε καταπληκτικά. Η Ερμού ήταν γεμάτη κόσμο, το ίδιο και άλλα εμπορικά κέντρα».

 

Για την εκλογή του κ. Ανδρουλάκη:

«Να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον κύριο Ανδρουλάκη. Είναι προφανώς μια πολύ μεγάλη νίκη αυτή που πέτυχε. Ας αφήσουμε να καταλαγιάσει η σκόνη. Τώρα, έχουμε την ευφορία της νίκης. Ένας νέος άνθρωπος πήρε ένα μεγάλο αξίωμα. Είναι μεγάλο αξίωμα να είσαι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και έχει μπροστά του μία ανοιχτή πρόκληση. Θα κριθεί και αυτός όπως όλοι μας στην πολιτική από την πορεία που θα ακολουθήσει».

 

Για το αν η εκλογή Ανδρουλάκη ανησυχεί τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Αν ήμουν ο κύριος Τσίπρας θα ανησυχούσα αρκετά, κυρίως διότι βλέπω πολύ μεγάλη δύναμη του κυρίου Ανδρουλάκη στην Κρήτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό βάσισε την πολιτική του κυριαρχία, από το 2012 μέχρι σήμερα, στην Κρήτη. Αν η εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και η δύναμή του στην Κρήτη οδηγήσει σε μία αλλαγή των συσχετισμών στη Μεγαλόνησο, νομίζω ότι αυτό θα είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

 

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές:

«Η Νέα Δημοκρατία θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, το 2023, με ατζέντα αυτοδυναμίας. Εμείς θα διεκδικήσουμε όπως ακριβώς και τώρα την αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

 

Για τους αποκαλούμενους «θεματοφύλακες του Συντάγματος»:

«Αυτό ξεκίνησε σαν μία κωμωδία και εξελίσσεται σε κάτι πάρα πολύ σοβαρό. Είμαι βέβαιος ότι το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει. Γιατί άλλο πράγμα είναι να έχουν πάρει κάποια αυτοκίνητα και να έχουν βάλει αυτοκόλλητα που αναγράφουν «άρθρο 120» και άλλο πράγμα είναι να έχουν όπλα και να προχωρούν σε απαγωγές. Άρα, δεν είναι τόσο αστείο το πράγμα».

 

«Αυτό που ομολογώ με σόκαρε, είναι οι δηλώσεις του δικηγόρου τους,  ο οποίος ακολουθεί μια γραμμή που λέει «ξέρουμε όλοι ότι έχει παραβιαστεί το σύνταγμα, έχουμε αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία». Ποιος κρίνει εάν έχει παραβιαστεί το σύνταγμα; Ο συνήγορος των θεματοφυλάκων;».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=gumY0fbTpjY