Τελευταία Νέα
Νοέ 17

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στην εκπομπή ¨Καλημέρα Ελλάδα” με τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»  και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

 

Για τις αποδοκιμασίες σε αντιπροσωπεία της Βουλής από συγκεντρωμένους στο Πολυτεχνείο:

«Κάποιοι έχουν μια ιδιοκτησιακή αντίληψη του χώρου και της επετείου. Πέταξαν το στεφάνι με την ελληνική σημαία που κατέθεσε η Βουλή των Ελλήνων. Πέταξαν το στεφάνι της δημοκρατίας. Εφόσον θες να τιμήσεις την επέτειο του Πολυτεχνείου, προφανώς τιμάς τη δημοκρατία. Όλο αυτό είναι ακόμα ένας από τους γνωστούς παραλογισμούς της Αριστεράς». 

 

Για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων:

«Με την Επιτροπή των Ειδικών, που συνέρχεται κάθε εβδομάδα, συζητάμε διάφορα μέτρα. Άρα, μέτρα μπορεί να ληφθούν αναλόγως αυξήσεως του επιδημιολογικού κινδύνου. Αυτό που δεν πρόκειται να γίνει είναι ένα ολικό lockdown».

 

Για τις αντιδράσεις στα νέα μέτρα για την εστίαση:

«Με τον κ. Σκυλακάκη κάναμε μία μεγάλη καταγραφή πόσα χρήματα έχουν δοθεί συνολικά στις 85.000 επιχειρήσεις εστίασης από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά την πανδημία. Είναι 2.3 δισεκατομμύρια».

«Είναι ο κλάδος που επλήγη περισσότερο, αλλά έλαβε και τα περισσότερα. Ποτέ δεν είπα τη λέξη «αχάριστοι». Η ακριβής μου φράση ήταν ότι «όταν μέσα στο Μαξίμου οι κλάδοι του λιανικού εμπορίου ενώπιον και του Πρωθυπουργού λένε ότι η εστίαση έχει πάρει τα τριπλάσια, το λες και αχαριστία». Το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, το έκανε ότι ο Γεωργιάδης τους είπε αχάριστους και έγινε το γνωστό «γαϊτανάκι».

 

«Το μείζον συμφέρον και της εστίασης και του εμπορίου είναι να κάνουμε εορτές με ανοιχτά καταστήματα. Εφόσον το μείζον συμφέρον είναι αυτό και το κράτος εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα σε όλα τα εστιατόρια της χώρας, κάποιος πρέπει να κάνει τον έλεγχο. Και θα το κάνει αυτός που έχει το μείζον συμφέρον. Πρέπει και αυτοί να βάλουν λίγο πλάτη μέχρι να ελεγχθεί η πανδημία».

 

Για το ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Λονδίνο:

«Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ τους «πονάει» ο Μητσοτάκης, θα πρότεινα να δουν τι λένε στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού σε βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Ξέρετε τι λένε; Να πάρουμε εμείς τον Τζόνσον και να  δώσουμε σε αυτούς τον Μητσοτάκη. Τόσο καλός Πρωθυπουργός είναι και το ξέρετε και εσείς, αλλά τι να κάνετε…».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=7NMPEcjaxwk