Τελευταία Νέα
Νοέ 15

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή ” Συνδέσεις” στην ΕΡΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, στην εκπομπή «Συνδέσεις»και τους δημοσιογράφους, κ. Κώστα Παπαχλιμίντζοκαι κ. Χριστίνα Βίδου, στην ΕΡΤ 1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων:

«Εφαρμόσαμε νέα μέτρα ήδη από το περασμένο Σάββατο και τα μέτρα αυτά έχουν αρχίσει να αποδίδουν και ως προς τους εμβολιασμούς και ως προς την πανδημία. Φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας είναι σε μία αντίστροφη πορεία. Αυτό όμως είναι πρόωρο να το πούμε. Η Επιτροπή των Ειδικών θα συνέλθει αυτή την εβδομάδα και θα μας εισηγηθεί τις νέες προτάσεις της. Αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι δεν θα υπάρξει άλλο lockdown. Εμείς λέμε καραντίνες “γιοκ”. Δεν θα σταματήσει ξανά η ζωή στην Ελλάδα».

Για το ενδεχόμενο μη εισόδου ανεμβολίαστωνστα super market:

«Εκτός από το εμβόλιο κάποιοι αρνούνται και το rapid test. Μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να στερηθούν την πρόσβαση στα αναγκαία αγαθά; Τα supermarket είχαν μείνει ανοιχτά σε όλες τις καραντίνες, υπηρετώντας μια βασική αρχή: ότι τα αγαθά που πωλούνται είναι απαραίτητα για την ανθρώπινη επιβίωση. Υπάρχουν συγκεκριμένα ηθικά και πρακτικά διλήμματα πίσω από κάθε απόφαση».

Για το αν υπήρξε καθυστέρηση στη λήψη μέτρων:

«Πιστεύω ότι η Κυβέρνησή μας έχει κάνει πραγματικά ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί. Οι άνθρωποι που δεν έχουν εμβολιαστεί, γνωρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους. Ακούν για 80 νεκρούς, όλοι σχεδόνανεμβολίαστοι, ακούν για 536 κλίνες ΜΕΘ όπου οι 500 είναι ανεμβολίαστοι και παρόλα αυτά εξακολουθούν να μην εμβολιάζονται. Δεν είναι τόσο εύκολο να τους πείσεις να εμβολιαστούν. Ακόμα και αν έμπαιναν σε lockdown, δεν θα άλλαζαν εύκολα γνώμη».

Για τις συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«Εδώ φαίνεται η υποκρισία της Αριστεράς. Συνάδελφοί μου βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, έθεταν διαρκώς το ερώτημα στην Κυβέρνηση αν θα επιτρέψει τους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου και τις παρελάσεις ενώ έχουμε πανδημία. Δεν είδα ούτε έναν από αυτούς όμως να ρωτάει γιατί η Κυβέρνηση δεν απαγορεύει το συλλαλητήριο για το Πολυτεχνείο. Δεν κατάλαβα, κολλούσε η πανδημία στους εορτασμούς του Αγίου Δημητρίου, κολλούσε η πανδημία στις παρελάσεις, αλλά δεν κολλάει στη γιορτή του Πολυτεχνείου;».

Για τις αυξήσεις και τα μέτρα της Κυβέρνησης:

«Είναι δυνατόν να έχει ο πλανήτης πολύ υψηλό πληθωρισμό, οι Ηνωμένες Πολιτείες το μεγαλύτερο πληθωρισμό εδώ και 50 χρόνια και εμείς να μην έχουμε καθόλου; Ό,τι μέτρα και να πάρει η κυβέρνηση αυτό δεν γίνεται».

«Παραμένουμε σε πολύ καλύτερη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες; Ναι, είναι η απάντηση. Είναι σεετήσια βάση το εισόδημά μας χτυπημένο σε μεγάλο βαθμό από τον πληθωρισμό; Κατά την ΕΛΣΤΑΤ όχι, γιατί το πρώτο εξάμηνο του ’21 είχαμε αρνητικό πληθωρισμό στην Ελλάδα. Δείχνει η κατανάλωση τέτοια σημάδια κόπωσης που να λες ότι λόγω του πληθωρισμού έχει φρενάρει η κατανάλωση; Μέχρι στιγμής, όχι, για αυτό και συνεχώς ανεβαίνουν οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στην Ελλάδα».

«Ναι, υπάρχουν αυξήσεις. Προφανώς υπάρχει πληθωρισμός, ιδιαίτερα στα καύσιμα και στην ενέργεια. Η Κυβέρνηση έχει πάρει έκτακτα μέτρα ήδη δύο φορές και αν χρειαστεί θα πάρει και άλλα. Είμαστε πάνω από το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν γίνεται να μην έχουμε καμία επίπτωση, αλλάδεσμευόμαστε ότι θα έχουμε τη μικρότερη δυνατή από όλους τους άλλους».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=vC8L9b6djfA