Τελευταία Νέα
Σεπ 08

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” και τον Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το επερχόμενο κύμα ανατιμήσεων:

«Η ακρίβεια είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι μόνο ελληνικό. Στις ΗΠΑ ανακοινώσανε το μεγαλύτερο πληθωρισμό τους από το 1971. Ο μέσος όρος της Ευρωζώνης είναι πολύ πάνω από τον στόχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πλησίασε το 3%, που είναι ιστορικά υψηλό. Είναι ένα φαινόμενο που ασφαλώς μας ανησυχεί και το παρακολουθούμε».

«Διακινδυνεύω μία πρόβλεψη. Αυτή η τάση της αυξήσεως των τιμών που βλέπετε θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές».

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε φτιάξει την εφαρμογή του e-katanalotis και εκεί θα προσθέσουμε σύντομα και τα καύσιμα. Οι καταναλωτές μπορούν να πηγαίνουν εκεί που τα προϊόντα είναι φθηνότερα. Εάν το εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, θα πιέσουμε τις τιμές προς τα κάτω με τον φυσιολογικό τρόπο».

Για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ:

«Θα ακούσουμε, το Σάββατο, τις αποφάσεις τουΠρωθυπουργού για τη νέα μας οικονομική πολιτική. Και η οικονομική μας πολιτική έχει στόχευση τη μείωση των φόρων. Τώρα ποιους φόρους αφορά, αυτά είναι θέματα του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών».

«Οι χθεσινές ανακοινώσεις από την ΕΛΣΤΑΤ, δηλαδή το καλύτερο ΑΕΠ, δίνει μεγαλύτερα περιθώρια στον Πρωθυπουργό για τα μέτρα που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ».

Για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

«Τα νούμερα που είδατε εχθές ήταν του δευτέρου τριμήνου, δηλαδή του Απριλίου, του Μαΐου και του Ιουνίου. Το καλό μας τρίμηνο είναι το επόμενο τρίμηνο, δηλαδή το τρίμηνο του Ιουλίου, του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου όταν πράγματι ο τουρισμός και οι εξαγωγές έχουν πάει εξαιρετικά καλά. Άρα το επόμενο τρίμηνο θα είναι ακόμα καλύτερο του προηγούμενου. Αυτή η επιτυχία δεν είναι της Κυβερνήσεως. Αυτή η επιτυχία είναι των Ελλήνων».

«Για πρώτη φορά τα στοιχεία της οικονομικής μας ανάπτυξης έχουν εντελώς υγιή χαρακτηριστικά. Για ποιο λόγο; Η ανάπτυξή μας δεν ήρθε μόνο από την κατανάλωση αλλά και κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των εξαγωγών που πλέον φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ και από τη πολύ μεγάλη αύξηση των επενδύσεων. Άρα, η αλλαγή του παραγωγικού μας μοντέλου ήδη συντελείται».  

«Επί πέντε συνεχόμενα τρίμηνα η Ελλάδα ξεπερνάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις επενδύσεις. Αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας, αυτό σημαίνει τζίρο για τα καταστήματα, αυτό σημαίνει καλύτερο βιοτικό επίπεδο για τους Έλληνες. Μην τα βλέπουμε όλα μαύρα».

«Η οικονομική πολιτική της κυβερνήσεώς μας αποδίδει. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιους, αρέσει όμως στους επιχειρηματίες που είχαν δουλειά, στα εστιατόρια που ήταν γεμάτα, στα ξενοδοχεία που είχαν τουρίστες, στις βιομηχανίες που κάνανε εξαγωγές, στους αγρότες που πούλησαν τα προϊόντα τους. Σε όλους τους λογικούς ανθρώπους αρέσει».

Για τον εμβολιασμό του κ. Πολάκη:

«Είμαι πολύ ευτυχής που ο κ. Πολάκηςεμβολιάστηκε και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας. Ο κύριος Πολάκης έχει μεγάλη επιρροή στις ομάδες των ανθρώπων που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν. Πιστεύω ότι με το παράδειγμά του θα επηρεάσει κάποιους να εμβολιαστούν.  Άρα αυτό είναι καλό».

«Είναι επίσης πολύ ευτυχές για την Κυβέρνηση που ο κ. Πολάκης εμβολιάστηκε γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί στο νοσοκομείο που δούλευε. Άρα έδειξε ότι το μέτρο της κυβερνήσεως των υποχρεωτικών εμβολιασμών στους υγειονομικούς δουλεύει».  

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=ed6XxW8Rbgw