Τελευταία Νέα
Σεπ 06

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στην εκπομπή “Από τις 6” στην ΕΡΤ1

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στην εκπομπή «Από τις 6»και τους δημοσιογράφους, κ. Δημήτρη Κοτταρίδηκαι κ. Γιάννη Πιτταρά, στην ΕΡΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για το επερχόμενο κύμα αυξήσεων:

«Καταρχάς ψυχραιμία. Από την ώρα που υπάρχει παγκόσμια αύξηση όλων των τιμών από τα ναύλα και την ενέργεια μέχρι τις πρώτες ύλες προφανώς θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Δεν είμαστε εκτός του υπόλοιπου κόσμου».  

«Η άποψη που κυριαρχεί είναι ότι το φαινόμενο δεν θα είναι διαρκές, θα έχει κάποια παροδικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν με την ομαλοποίηση της αγοράς μετά τις καραντίνες, οι οποίες είχαν προκαλέσει μια μεγάλη ανωμαλία στην εφοδιαστική αλυσίδα».

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Θα γίνουν ανακοινώσεις το Σάββατο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τον κύριο Πρωθυπουργό για κάποια μέτρα όσον αφορά τις ευάλωτες ομάδες και όσον αφορά κάποια πεδία που μπορεί το κράτος να δράσει».

Για την πορεία της οικονομίας:

«Αύριο έχουμε την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τααποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας του δεύτερου τριμήνου. Σας διαβεβαιώ θα είναι εξαιρετικά καλά. Το τρίτο τρίμηνο πήγαμε ακόμη καλύτερα. Ο τουρισμός μας έκανε εκπληκτική εμφάνιση. Πολύ πάνω από το αναμενόμενο. Αυτό επηρέασε φυσικά και την εστίαση σε πολύ μεγάλοβαθμό. Η πρωτογενής μας παραγωγή, η μεταποίηση, η βιοτεχνία, η βιομηχανία, οι εξαγωγές σημείωσαν το μήνα Αύγουστο το ρεκόρ όλων των εποχών. Η οικονομία μας πάει πάρα πολύ καλά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μην τα βλέπουμε όλα μίζερα».

Για την πορεία της πανδημίας και τους ανεμβολίαστους:

«Εχθές είχαμε λιγότερα κρούσματα, αρκετά λιγότερο δείκτη θετικότητας, το οποίο είναι πολύ σημαντικό, αλλά είχαμε πάρα πολλούς νεκρούς. Είχαμε 42 νεκρούς, όλοι ανεμβολίαστοι. Κάθε μέρα χάνουμε δεκάδες ανθρώπους ανεμβολίαστους. Είναι πολύ κρίμα να συμβαίνει αυτό. Να ξέρεις ότι η επιστήμη σου δίνει το εμβόλιο για να μην πεθάνεις και εσύ να πείθεσαι σε όλα όσα ακούς και τελικά να πεθαίνεις. Δεν είναι κρίμα να χάνουμε ανθρώπους με αυτό τον τρόπο;».

Για την υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού:

«Η συγκεκριμένη κυρία έκανε ένα βαρύ έγκλημα διότι οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας που θα ήταν ψευδώς εμβολιασμένοι θα μπορούσαν να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους μαζί με άλλους ανθρώπους και να διαδίδουν τον ιό, ενδεχομένως να οδηγήσουν και κάποιους στον θάνατο. Δεν είναι πλάκα όλο αυτό, δεν είναι αστείο. Τα μέτρα δεν έχουν ληφθεί για πλάκα. Έχουν ληφθεί διότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δημόσιας υγείας».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

https://www.youtube.com/watch?v=25zi5GOPnZs