Τελευταία Νέα
Οκτ 24

Σημεία Συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στην εκπομπή «Ώρα  Ελλάδος 07:00» με τους δημοσιογράφους, κ. Άκη Παυλόπουλο, κ. Γιάννη Σαραντάκο και κ. Ντόρα Κουτροκόη, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

Για τις δηλώσεις του για τον κ. Τσίπρα
«Ο κ. Τσίπρας δύναται να κατηγορεί εμένα δια εικασιών και μάλιστα ψευδών και εγώ δεν μπορώ να κατηγορήσω τον κ. Τσίπρα δια εικασιών και μάλιστα αληθινών; Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγελθεί ως σκανδαλωδώς ευνοϊκός για τις πολυεθνικές και τη Novartis. Απόδειξη δε ότι είχαμε δίκιο, είναι ότι τελικά, ενώ έπρεπε να έχουν εκδώσει το δελτίο τιμών με νόμο, τον Ιούνιο του ’19, “πάγωσαν” με εντολή Τσίπρα την έκδοση του δελτίου τιμών για να μη δουν οι Έλληνες την αύξηση στις τιμές και της Novartis».

«Ο κ. Τσίπρας υιοθέτησε καταγγελίες κουκουλοφόρων μαρτύρων που έλεγαν “νομίζω, άκουσα, πιστεύω”. Εφόσον ο κ. Τσίπρας δέχεται “το νομίζω, άκουσα, πιστεύω”,  δεν θα το δέχεται μόνο κατά των αντιπάλων του. Θα το δέχεται και κατά του εαυτού του».

Για την αναστολή του ΦΠΑ στις οικοδομικές άδειες
«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας δεν είναι ούτε ο κ. Πολάκης, ούτε ο κ.  Τζανακόπουλος. Αυτά θα τα αποφασίσει η Επιτροπή. Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε αναστολή του ΦΠΑ για τα επόμενα τρία χρόνια σε όλες τις οικοδομικές άδειες. Αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δίνει ένα παράθυρο τριετούς ευκαιρίας στους Έλληνες να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, να βγάλουν χρήματα, να βρουν δουλειά, και να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία. Αυτό είναι που αφορά τον ελληνικό λαό».

Για τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες
«Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πολιτικός Προϊστάμενος της Γενικής Γραμματείας Προστασίας του Καταναλωτή, προς την οποία εμπίπτουν οι καταγγελίες των πολιτών για τις χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες, στέλνω ένα μήνυμα το οποίο με πολύ μεγαλύτερη ένταση, βεβαίως, θα το στείλει ο κ. Πρωθυπουργός το μεσημέρι στη σύσκεψη με τους επικεφαλής των τραπεζών στο Μέγαρο Μαξίμου: Οι τράπεζες θα πρέπει να καταλάβουν σε ποια κοινωνία δραστηριοποιούνται, πόση βοήθεια έχουν λάβει από το ελληνικό κράτος και τις θυσίες που ο ελληνικός λαός έχει κάνει αυτά τα χρόνια. Άρα, άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ανεκτές χρεώσεις υπερβολικές και παράλογες».

Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό
«Οι συμπολίτες μας που θέλουν να ενταχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό υφίστανται μεγάλη γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Μία περίπτωση είναι ενδεικτική: Εταιρία με τέσσερις εταίρους. Πεθαίνει ο ένας. Για να ενταχθούν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό πρέπει να πάνε σε περισσότερες από 30 δημόσιες υπηρεσίες να πάρουν τα χαρτιά που εκδίδονται μετά το πιστοποιητικό θανάτου. Μέχρι να πάρουν τα χαρτιά απ’ τις 30 υπηρεσίες, έχουν λήξει τα πρώτα γιατί έχουν διάρκεια δύο, τριών μηνών. Και τους ξαναπάνε από την αρχή. Κάνουμε  μεγάλη προσπάθεια να εκπονήσουμε ένα καινούργιο σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ απέναντι στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο
«Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας που μέχρι προχθές κυβερνούσε να έρθει και να καταψηφίζει διατάξεις που επιταχύνουν τις αδειοδοτικές διαδικασίες όταν ο ίδιος στον προηγούμενό του νόμο, όσο ακόμα κυβερνούσε, έθετε ως στόχο την επιτάχυνση των αδειοδοτικών διαδικασιών. Πρέπει να καταλάβουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τους ακολουθεί η κυβερνητική θητεία. Συνεπώς, λένε ότι καταψηφίζουν το Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο χωρίς να διαφωνούν. Εγώ τους ρώτησα στη Βουλή: «Υπάρχει ένας που διαφωνεί;» και  από κάτω ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ δεν σήκωσε το χέρι του».

Για τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου σχετικά με την Αρχαιολογική Υπηρεσία
«Απευθύνομαι στους πολίτες και τους ρωτώ: “Διαφωνείτε να υπάρχει χρονικό όριο στην Αρχαιολογική Υπηρεσία 60 ημερών ώστε να σας απαντήσουν τι μπορεί να γίνει με την περιουσία σας; Διαφωνείτε; Ή θέλετε να μείνει το χωράφι σας «αιχμάλωτο» για πάντα;”»

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:
https://www.youtube.com/watch?v=ff5Jc61BsTk