Τελευταία Νέα
Ιούν 11

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη συζήτηση με θέμα: «Investments: Navigating Uncertainty» στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum

 

Adonis Georgiadis, Minister of Development and Investments, Hellenic Republic
Alex Patelis, Chief Economic Adviser to Greece’s Prime Minister, Greece
Andreea Moraru, Regional Head for Greece & Cyprus, EBRD
Nikos Pappas, Member of Parliament, V3 Notiou Tomea Athinon, Greece
Chair: Stamatis Zacharos, Action 24 Channel, Greece

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη συζήτηση με θέμα: «Investments: Navigating Uncertainty» στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum:

 

  • «Ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων δεν γνωρίζω ούτε μία, ξαναλέω ούτε μία, επένδυση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και να έχει ακυρωθεί λόγω της καραντίνας εξαιτίας του Covid.. Αντίθετα, πολλοί επιχειρηματίες μας ζητούν να προχωρήσουν γρηγορότερα οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε να ξεκινήσει ταχύτερα η υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων».

 

  • «Τις επόμενες εβδομάδες όλα τα μεγάλα επενδυτικά πρότζεκτ για τα οποία συζητούμε τα τελευταία χρόνια, όπως είναι το Ελληνικό, η Κασσιόπη στην Κέρκυρα, το «Kilada Hills» στην Αργολίδα, το «Mirum» στην Ελούντα, ξεκινούν και θα είμαστε μαζί με τον Πρωθυπουργό, στο βαθμό που το επιτρέπει το πρόγραμμά του, στις τελετές θεμελίωσης».

 

  • «Κανονικά προχωρούν και όλα τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια στον τομέα των ΑΠΕ, τον οποίο στηρίζει ιδιαίτερα η Κυβέρνησή μας. Παράλληλα, είμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση μίας ακόμη μεγάλης επένδυσης, της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Ελευσίνας στην εταιρεία ONEX, που είχε ξεκινήσει επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

 

  • «Υπό μία έννοια, ο Covid μας βοήθησε στην επιτάχυνση της υλοποίησης αυτών των πρότζεκτ».

 

  • «Οι επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2020 δείχνουν ότι αντέχει. Για παράδειγμα, η Ελλάδα πέτυχε μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του 2020 με ύφεση μόλις 0,9% του ΑΕΠ, ενώ όλες οι εκτιμήσεις προμήνυαν μεγαλύτερη. Χθες, το ΚΕΠΕ – το οποίο ουδέποτε έπεσε έξω στις προβλέψεις του την τελευταία 10ετία – δημοσιοποίησε τις εκτιμήσεις του για την ύφεση του 2020 προσδιορίζοντάς την μεταξύ 5,1-7,6%».

 

  • Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον χωρίς να παραβλέπω τις αβεβαιότητες. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να προβλέψει εάν θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα Covid εντός του 2020. Διότι ακόμη κι αν δεν εμφανιστεί στην Ελλάδα, μπορεί να επηρεάσει άλλες χώρες και, άρα, να μας επηρεάσει κι εμάς έμμεσα. Η Κυβέρνηση, πάντως, δουλεύει πολύ σκληρά και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για την υποστήριξή τους».