Τελευταία Νέα
Οκτ 09

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο 2nd Athens Investment Forum 2019

Σημεία ομιλίας του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στο «2nd Athens Investment Forum 2019».

 

 

  • «Συμμεριζόμαστε απολύτως το όραμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που είναι κοινό όραμα όλων μας. Η ζωή να είναι εύκολη, η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό, οι επενδυτές να ξέρουν με το πάτημα ενός κουμπιού τι αγοράζουν και τι μπορούν να κάνουν σ’ αυτό που αγοράζουν».

 

  • «Η Κυβέρνησή μας έχει φέρει ένα καινούριο πνεύμα. Είμαι πολύ ευτυχής διότι αυτό το καινούριο πνεύμα έχει αρχίσει να αποδίδει. To ότι έγινε ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι ήρθε η Blackstone και επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι ξεκόλλησε η Αφάντου και πλέον υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο μέχρι τέλος του χρόνου δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι στην Κασσιόπη  σε ένα μήνα από σήμερα θα έχει μπει μπουλντόζα δεν είναι θεωρία, είναι πράξη. Το ότι φέρνουμε στη Βουλή νομοσχέδιο που απλοποιεί τις αδειοδοτικές διαδικασίες δεν είναι θεωρία, είναι πράξη».

 

  • «Η απλοποίηση των διαδικασιών, το εύκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, οι γρήγορες πολιτικές αποφάσεις, η πολιτική σταθερότητα είναι πάντα θετικές σε οποιοδήποτε επενδυτικό διεθνές περιβάλλον, είτε υφεσιακό είτε αναπτυξιακό. Δεν είναι δικαιολογία το αρνητικό διεθνές περιβάλλον για να μην κάνουμε τη δουλειά μας. Ο φόβος για διεθνή υφεσιακό κύκλο έχει και θετικά για εμάς χαρακτηριστικά. Παραδείγματος χάριν, αναγκάζει τις κεντρικές τράπεζες να μειώνουν πάρα πολύ τα επιτόκια, άρα πέφτουν τα επιτόκια δανεισμού».

 

  • «Τώρα είναι η ώρα να παρουσιάσουμε ευκαιρίες. Να πείσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά των ανθρώπων γρήγορα και ότι θα σεβαστούμε το χρόνο και τα χρήματα των επενδυτών. Γιατί οι επενδυτές δεν θα έρθουν στην Ελλάδα για να χάσουν τα λεφτά τους, ούτε για να μας κάνουν κανένα χατίρι. Οι επενδυτές θα έρθουν εδώ επειδή θα πειστούν ότι ερχόμενοι εδώ θα κερδίσουν χρήματα».

 

  • «Εάν εμείς κάνουμε τη δουλειά μας, μεταμορφώσουμε την Ελλάδα σε μία επιχειρηματικά φιλική χώρα, τρέξουμε τις αποκρατικοποιήσεις, κάνουμε μεγάλα project, “ξεκολλήσουμε” τις επενδύσεις και αρχίσει να δουλεύει η οικονομία μας, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα τα πάρουμε πίσω αυτά τα χρήματα και ακόμα περισσότερα».

 

  • «Η Ελλάδα δεν μπορούσε να κάνει πάρα πολλά πράγματα επί δεκαετίες γιατί δεν τα πιστεύαμε και όσοι τα πιστεύαμε ήμασταν μειοψηφία. Τώρα, ο ελληνικός λαός μετά την εμπειρία Τσίπρα έχει γυρίσει τον διακόπτη. Ο λαός υποστηρίζει τις αλλαγές και θέλει να δει την Ελλάδα να αλλάζει σελίδα».

 

  • «Είμαστε ο καθένας απ’ την πλευρά του ταγμένος και επιφορτισμένος με την ευθύνη να το κάνουμε αυτό πράξη. Δουλειά μου είναι να λύνω τα προβλήματα των ανθρώπων για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους γρηγορότερα. Εσείς θα έχετε ένα ωραίο όραμα και θα αναλαμβάνετε ένα επιχειρηματικό ρίσκο και εμείς θα είμαστε εκεί για να κάνουμε τη δουλειά σας ευκολότερη ώστε να γίνει το όραμά σας πραγματικότητα. Αυτή είναι η συμφωνία μας».