Τελευταία Νέα
Σεπ 24

Σήμερα διεξάγεται « Η Βραδιά του Ερευνητή»

Σήμερα διεξάγεται « Η Βραδιά του Ερευνητή»

 

Κάθε χρόνο περισσότεροι από δύο εκατομμύριαεπισκέπτες σε 30 χώρες και σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωσητου κοινού με τον χώρο της έρευνας και τηςκαινοτομίας.

 

 

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, για όγδοη συνεχή χρονιά, συνδέεται και φέτος με τη μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European Researchers’ Night” και διοργανώνει τη Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021.

 

Την οργάνωση της εκδήλωσης συντονίζει επίσης τοΕΚΕΤΑ και με τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΙΤΕκαι του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

 

 

Γνωριμία με τα επιτεύγματα των Ερευνητών

 

Η εκδήλωση θα προβάλλει τους ερευνητές του ΕΜΠ, των Πανεπιστημίων της Αττικής, των Ερευνητικών Κέντρων, σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες επιχειρήσεις, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα με έμφαση στην διασύνδεση της Έρευνας με τηνΚαινοτομία και την Επιχειρηματικότητα.

 

 

Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και νέοιεπιχειρηματίες συμμετέχουν σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα, αλληλεπιδρώντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, επιτόπου μετρήσεις και εφαρμογές με υψηλής τεχνολογίας επιστημονικά όργανα, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων.

 

 

Στην Βραδιά του Ερευνητή μπορεί κανείς να παρατηρήσει ερευνητικές δραστηριότητες, πρωτότυπους σχεδιασμούς και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης από τη μοριακή μηχανική και την υγεία έως τις μεταφορές και την ενέργεια.

 

 

Η έμφαση φέτος δίδεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της ΕυρωπαϊκήςΠράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή.

 

 

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 24 Σεπτεμβρίου 2021 με την Εναρκτήρια Εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείουστην Πατησίων με φυσική παρουσία με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestreaming στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/lJvMlxoPHOM Τις εργασίες θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής, και θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων της Αθήνας και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών.

 

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

 

«Η βραδιά του Ερευνητή είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία που στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Μια πραγματική γιορτή όπου τα Ερευνητικά Κέντρα, τα Πανεπιστήμια, νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις, ακόμη και σχολικές ομάδες ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται τους καλεσμένους τους στους οποίους εξηγούν τα επιτεύγματα και τα επιστημονικά ευρήματά τους. Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.»