Τελευταία Νέα
Ιούν 03

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Χρίστος Δήμας στη Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Χρίστος Δήμας επισκέφθηκαν σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, μαζί με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) όπου ο Γενικός Γραμματέας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής και το αρχιτεκτονικό γραφείο τους παρουσίασαν την προμελέτη του νέου κτιρίου της ΓΓΕΤ στο Γουδί.

 

Το νέο «σπίτι» της Έρευνας και της Καινοτομίας θα κατασκευαστεί με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ωνάση και πρόκειται να αποτελέσει το πιο σύγχρονο κτίριο του Ελληνικού Δημοσίου, ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ΓΓΕΤ. Για την μετεγκατάστασή του θα αξιοποιηθεί το Κέντρο Ιππασίας, ένα Ολυμπιακό ακίνητο το οποίο παρέμεινε εγκαταλελειμμένο για περισσότερο από μια δεκαετία.

 

Μετά την επίσκεψη, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Μετά από 15 χρόνια προσπάθειας ως ελληνικό κράτος να βρούμε ένα ευπρόσωπο κτίριο για τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, με πρωτοβουλία που αναλάβαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας πλέον το μεγάλο έργο ξεκινάει. Χάρη στη χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση και τη σύμβαση που υπογράφεται άμεσα και περνάει με νόμο από τη Βουλή των Ελλήνων, σε λίγους μήνες, η Γ. Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας θα έχει το καινούργιο της σπίτι και μάλλον θα είναι ο ωραιότερος εργασιακός χώρος του ελληνικού κράτους».

 

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος Υφυπουργός για την Έρευνα και την Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε :

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, θέσαμε ως προτεραιότητα για λόγους ουσίας και συμβολισμού, την μετεγκατάσταση της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σε ένα νέο κτίριο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και του αντικειμένου. Πρόκειται για ένα νέο χώρο – κόσμημα για την χώρα μας και ειδικότερα για την Ερευνητική και Επιστημονική κοινότητα, ενώ παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο θα εξοικονομήσει περίπου 450.000 ευρώ ετησίως μόνο από ενοίκια και μισθώσεις. Το νέο κτίριο αναμένεται να προσφέρει την κατάλληλη δομή για να αποκτήσουν η Έρευνα και η Τεχνολογία το δικό τους ψηφιακό, ανοικτό και διασυνδεδεμένο σπίτι, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό