Τελευταία Νέα
Ιούν 12

Ομιλία Υφυπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρίστου Δήμα στο Delphi Economic Forum

TURBOCHARGING THE GREEK ECONOMY, POST-COVID *Language: Greek
Gerassimos Thomas, Deputy Minister, Ministry of Environment & Energy, Hellenic Republic
Christos Dimas, Deputy Minister, Ministry of Research & Technology, Hellenic Republic
Andreas Andreadis, CEO, Sani/Ikos Group, Greece
Theodosis Michalopoulos, CEO, Microsoft Greece, Cyprus & Malta
Iakovos Kargarotos, Vice President, PAPASTRATOS
Chair: Chryssos Kavounides, Partner & Managing Director – Head of Athens office, BCG, Greece

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας παρουσίασε σήμερα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων όσον αφορά στην Έρευνα και την Καινοτομία.

 

Ο κ. Δήμας τόνισε πως η μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας από τις δομές του Υπουργείου Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συνδεθεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η εγχώρια παραγόμενη Έρευνα με την Καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

 

Επιπρόσθετα, ο Υφυπουργός προέβη στην περιγραφή των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα προς όφελος του ελληνικού οικοσυστήματος Καινοτομίας :

 

  • Το μητρώο νεοφυών επιχειρήσεων – Elevate Greece -, που θα αποτελέσει την πύλη εισόδου στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων.
  • Την αύξηση (υπερ-τριπλασιασμός) του ποσοστού υπερέκπτωσης δαπανών για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D), από το 30% που ήταν μέχρι σήμερα, στο 100%.
  • Την ίδρυση της πρώτης Πολιτείας Καινοτομίας στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στην Πειραιώς.
  • Το σχέδιο για την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας – ThessINTEC στην Θεσσαλονίκη.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας ολοκλήρωσε την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επισημαίνοντας:

«Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο το πολύ σημαντικό επιστημονικό – ερευνητικό προσωπικό που διαθέτουμε, παρέχοντας τους σημαντικά κίνητρα προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα, ώστε αξιοποιώντας την γνώση και το ταλέντο τους να δημιουργηθεί προτιθέμενη αξία προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό

 

Christos Dimas, Deputy Minister, Ministry of Research & Technology, Hellenic Republic