Τελευταία Νέα
Ιούλ 20

Ολοκλήρωση τριήμερης επίσκεψης Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στη Γαλλία

           

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στη Γαλλία, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 18-20 Ιουλίου 2018 και περιελάμβανε ένα πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων με περισσότερους από 15 γαλλικούς ομίλους.
Ο Υφυπουργός κ. Στέργιος Πιτσιόρλας ενημέρωσε τις διοικήσεις των εταιρειών για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και τη νέα εποχή που ακολουθεί για την Ελλάδα μετά τον Αύγουστο. Επιπλέον, συζητήθηκαν η πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ανάπτυξη των υπόλοιπων υποδομών της χώρας, καθώς και οι προοπτικές συνεργασιών που διαφαίνονται με τις γειτονικές χώρες και ο ανερχόμενος ρόλος της Ελλάδας ως εμπορικός κόμβος στις διεθνείς εμπορικές ροές ανάμεσα σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική.
Οι τομείς στους οποίους δραστηριοποιούνται οι εταιρείες με τις οποίες είχε συναντήσεις είναι αυτοί των υποδομών, της ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, των κατασκευών, του τουρισμού, των ακινήτων και των φαρμάκων και καλλυντικών. Ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την αξιοποίηση και περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών ναυπηγείων.
Στην επίσκεψη συμμετείχε και εκπρόσωπος του τομέα επενδύσεων του οργανισμού Enterprise Greece.
Από το Γραφείο Τύπου