Τελευταία Νέα
Απρ 11

Μετά από κοινή δράση Ελλάδας – Γερμανίας, δωρεάν η επισκευή στα χειριστήρια της κονσόλας «Nintendo Switch»

 

Η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, από κοινού με τον γερμανικό Οργανισμό Περιβάλλοντος και υπό το συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ηγήθηκε κοινής δράσης κατά της εταιρίας Nintendo, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού δικτύου συνεργασίας των κρατών  – μελών για την προστασία των καταναλωτών.

 

Τον Απρίλιο του 2021 μετά τη γνωστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Οργάνωση Καταναλωτών (BEUC) περίπου 25.000 παραπόνων από καταναλωτές στην Ευρώπη σχετικά με τεχνικά προβλήματα που οδηγούσαν στην πρόωρη απαξίωση των χειριστηρίων της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch», η Ελλάδα συντόνισε κοινή δράση με τη Γερμανία, με βασικό αίτημα προς την εταιρία Nintendo τη δωρεάν επισκευή τους.

 

Η Nintendo συμφώνησε τα ελαττωματικά χειριστήρια της κονσόλας παιχνιδιών «Nintendo Switch» να επισκευάζονται δωρεάν από τα κέντρα επισκευής της εταιρείας, ανεξάρτητα εάν το πρόβλημα οφείλεται σε ελάττωμα ή σε φθορά του χειριστηρίου. Η δωρεάν επισκευή θα ισχύει ακόμη και αν έχει λήξει η περίοδος εγγύησης του κατασκευαστή.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (στην ελληνική ή στην αγγλική).