Τελευταία Νέα
Σεπ 29

Κορυφώνεται η «Βραδιά του Ερευνητή», η γιορτή της έρευνας

 

Κάθε χρόνο 25 χώρες και περισσότερες από 350 Ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη «Βραδιά του Ερευνητή», μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον χώρο της έρευνας, των επιστημών και της καινοτομίας.

Η μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή της Έρευνας “European ResearchersNight διεξάγεται και φέτος στην Ελλάδα, σε 7 διαφορετικές πόλεις(Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη).

Ερευνητές και επιστήμονες, Ερευνητικά κέντρακαι Πανεπιστήμια, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη.

Οι δράσεις κορυφώνονται την Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2022 με τις ζωντανές εκδηλώσεις. Την οργάνωση της εκδήλωσης συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής ΑνάπτυξηςΕΚΕΤΑ, με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ΙΤΕ, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Γνωριμία με τα επιτεύγματα των Ερευνητών:

Η εκδήλωση θα προβάλλει ερευνητές από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας στο ευρύ κοινό τα ερευνητικά τους επιτεύγματα με έμφαση στην διασύνδεση της Έρευνας με την Καινοτομία.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δρώμενα, αλληλεπιδρώντας σε μια σειρά από δραστηριότητες με πρωτότυπα πειράματα, μετρήσεις και εφαρμογές με υψηλής τεχνολογίας επιστημονικά όργανα, επιδείξεις τεχνικών διατάξεων και μοντέλων κ.α.

Στην Βραδιά του Ερευνητή μπορεί κανείς να παρατηρήσει ερευνητικές δραστηριότητες, πρωτότυπους σχεδιασμούς και έργα σε κάθε τομέα της επιστήμης από τη μοριακή μηχανική και την υγεία έως τις μεταφορές και την ενέργεια.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εκδηλώσεις, αλλά και να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες εδω

Μέγαρo Μουσικής στην Θεσσαλονίκη, από τις 17.00 έως τις 22.00
Πολυτεχνείο Πατησίων στην Αθήνα, από τις 17.00 έως τις 22.00
Μύλο του Παππά στη Λάρισα, από τις 18.00 έως τις 22.00
Επιμελητήριο Αχαΐας και Πεζόδρομο Ρ. Φεραίου στη Πάτρα, απο τις 18.00 έως τις 22.00
Εγκαταστάσεις του ΙΤΕ, στα Βασιλικά Βουτών στο Ηράκλειο, από τις 17.00 έως τις 23.00
Ινστιτούτο Φυσικής Πλασματος και Λέιζερ του ΕΛΜΕΠΑ στα Τρία Μοναστήρια στο Ρέθυμνο, από τις 17.00 έως τις 23.00

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η Βραδιά του Ερευνητή, στοχεύει στην εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας, της επιστήμης και της καινοτομίας. Μια πραγματική γιορτή όπου ερευνητές και επιστήμονες, Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια, ανοίγουν τις πύλες τους και υποδέχονται τους καλεσμένους τους αναδεικνύοντας και παρουσιάζοντας τα επιτεύγματα και τα επιστημονικά τους ευρήματα.Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.»