Τελευταία Νέα
Σεπ 24

Η Κλιματική Κρίση στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού, κ. Χρ.Στυλιανίδη και του Υφυπουργού, κ. Χρ. Δήμα

Η Κλιματική Κρίση στο επίκεντρο

της συνάντησης Χρ. Στυλιανίδη – Χρ. Δήμα

 

Πρακτικές συνεργασίες μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέσω του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του νεοσύστατου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας και ο πρόεδρος του Αστεροσκοπείου κ. Μανώλης Πλειώνης.

 

Στη συζήτηση αναλύθηκαν τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να αποδώσουν αποτέλεσμα οι πρακτικές συνεργασίες μεταξύ των 2 φορέων, που θα συνδυάζουν τα επιστημονικά δεδομένα με τις επιχειρησιακές δυνατότητες.

 

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι δυνατότητεςέγκαιρης πρόβλεψης επικίνδυνων φυσικώνφαινομένων όπως οι πλημύρες, οι πυρκαγιέςκαθώς και η μεγαλύτερη αξιοποίηση τωνεπιστημών και των υποδομών τόσο τουΑστεροσκοπείου όσο και του Επιστημονικού Δικτύου για την Κλιματική Κρίση, Climpact.

 

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Η κλιματική κρίση είναι μία πραγματικότητα που όχι μόνο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αλλά επιβάλλει την στενή συνεργασία όλων μας για την πρόληψη, αντιμετώπιση ακόμα και την αποκατάσταση των επιπτώσεων της».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό