Τελευταία Νέα
Ιούν 14

Επιστολή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη προς το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης απέστειλε προς το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και Αξιότιμα Μέλη της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,

Ενόψει της συμμετοχής μου στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ, που πραγματοποιείται σήμερα, Τρίτη 14/6/2022, επιθυμώ να εκφράσω τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της πραγματικότητας:

Με την παρούσα επιστολή δηλώνω απερίφραστα πως οι λογιστές – φοροτεχνικοί και οι οικονομικοί σύμβουλοι έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδοχικών κρίσεων που έχει υποστεί η χώρα μας συνδράμει τα μέγιστα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας.

Ασκώντας με υπευθυνότητα και γρήγορα αντανακλαστικά το λειτούργημά τους, βρίσκονται πάντα στο πλευρό των πολιτών και των επιχειρήσεων, υποστηρίζοντάς τους στην αντιμετώπιση προβλημάτων, και στην αξιοποίηση ευκαιριών που δημιουργούνται από τις εθνικές και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και πολιτικές, αποτελώντας σημαντικό αρωγό των αναπτυξιακών προσπαθειών της Πολιτείας.

Δυστυχώς, πολλές, έντονες και ενίοτε αστάθμητες προκλήσεις της τρέχουσας συγκυρίας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, δημιουργούν πίεση που – σπανιότατα μεν, πιθανά δε –  δύναται εν τη ρύμη του λόγου να οδηγήσουν σε ατυχείς εκφράσεις, που σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν αποτελούν πεποίθησή μου και δεν είναι ικανές να πλήξουν την κοινή μας προσπάθεια.

Λυπάμαι για την άτυχη διατύπωση που έδωσε χώρο σε κάποιους να αποπειραθούν να δυναμιτίσουν την άριστη μέχρι σήμερα συνεργασία και συνεννόησή μας και ζητώ συγγνώμη από το σύνολο του κλάδου».