Τελευταία Νέα
Φεβ 07

Επίσκεψη Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία

Με εκπροσώπους επιχειρήσεων και οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης συναντήθηκε ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, στο πλαίσιο του 9ου Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Παπαδημητρίου την Κυριακή επισκέφτηκε το λιμάνι του Αστακού στο Πλατυγιάλι, όπου είχε μακρά συζήτηση με την διοίκηση του οργανισμού, καθώς και με τον Δήμαρχο Ξηρόμερου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη. Κατά την παραμονή του στο λιμάνι ο κ. Παπαδημητρίου ξεναγήθηκε στους χώρους και συζήτησε με την διοίκηση του λιμανιού τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, καθώς και την υλοποίηση επενδυτικών πλάνων.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισκέφτηκε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα με τον οποίο συζήτησε ζητήματα της περιοχής. Αργότερα ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΕΒΙΠΑ και του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Πατρών. Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημερώθηκε για την λειτουργική κατάσταση της Βιομηχανικής Περιοχής Πατρών, τις ελλείψεις υποδομών και υπηρεσιών που απασχολούν τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις, αλλά και για ζητήματα υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.

Το βράδυ της Κυριακής ο κ. Παπαδημητρίου συναντήθηκε με μέλη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος. Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, επίσης συζήτησε ζητήματα που άπτονται της έρευνας, της λειτουργίας του λιμανιού Πάτρας και των χρηματοδοτήσεων.

Την Δευτέρα το μεσημέρι ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισκέφτηκε την αλευροβιομηχανία Μύλοι Κεπενού.

Την Τρίτη ο κ. Παπαδημητρίου εγκαινίασε το Κ.Ε.Υ.Δ. Πάτρας. Αργότερα συνόδευσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας CBL PATRAS. Τέλος, το μεσημέρι της Τρίτης ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης επισκέφτηκε την επιχείρηση παραγωγής αυγοτάραχου Stefos στο Αιτωλικό.

Από το Γραφείο Τύπου