Τελευταία Νέα
Δεκ 23

Επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη

 

 

 

 

 

Επίσκεψη εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη

 

Επίσκεψη εργασίας στην Τρίπολη και τη Μεγαλόπολη, με βασικό αντικείμενο τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση των συγκεκριμένων περιοχών, πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021.

 

Στην Τρίπολη, ο κ. Παπαθανάσης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Αρκαδίας όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Γιάννη Τρουπή.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε: «Είχαμε μια πολύ ουσιαστική και χρήσιμη συνάντηση. Τα Επιμελητήρια είναι ισχυροί εταίροι και ως εκ τούτου επιδιώκουμε το Επιμελητήριο Αρκαδίας να αποτελέσει αναπτυξιακό βραχίονα. Η απόφαση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης να “τρέξει” γρήγορα το μοντέλο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, φέρνει νέα προοπτική στην περιοχή, με νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος παρέχει πολύ σημαντικά εργαλεία γι’ αυτόν το σκοπό».

 

Στη συνέχεια, ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο και εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΜ κ. Κωστή Μουσουρούλη, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη, του Πρύτανη ΕΑΠ κ. Οδυσσέα Ζώρα και του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Αναστάσιου Τζήκα. Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι η Μεγαλόπολη θα λάβει το μέγιστο ποσοστό των κινήτρων ενώ μελετάται προσεκτικά η επέκταση της Βιομηχανικής Περιοχής της Τρίπολης καθώς προετοιμάζονται μεγάλες επενδύσεις. Εξίσου σημαντικό εγχείρημα είναι και η

 

εκθεσιακή “Αντέννα” που σχεδιάζει η HELEXPO στη Μεγαλόπολη, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή.

 

Έπειτα, ο κ. Παπαθανάσης επισκέφθηκε το χωριό Ελληνικό για τη διερεύνηση της περαιτέρω αξιοποίησης του χώρου της Μαυρακείου Σχολής.

 

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης με τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Χριστογιαννόπουλο, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, του Βουλευτή Αρκαδίας κ. Κώστα Βλάση, του Προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΑΜ κ. Κωστή Μουσουρούλη, του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO κ. Αναστάσιου Τζήκα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ κ. Αθανάσιου Ψαθά.

 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν καίρια θέματα σχετικά με τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα δώσουν ισχυρά κίνητρα στον Δήμο Μεγαλόπολης καθώς και την αξιοποίηση της βιομηχανικής περιοχής για την εγκατάσταση μεγάλων επενδύσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Παπαθανάσης είχε, τέλος, συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Αθανάσιο Κατσή, κατά την οποία συζήτησαν τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.