Τελευταία Νέα
Οκτ 27

Επίσκεψη Δημήτρη Παπαδημητρίου στην Τουρκία

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συμμετείχε χθες στο Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Binali Yıldırım.

Ο κ. Παπαδημητρίου έλαβε μέρος σε πάνελ με θέμα «TwoCoastsOneSea», στο οποίο συμμετείχε και ο Τούρκος ομόλογός του κ. NihatZeybekci.

Κατά την παρέμβασή του ο Υπουργός Οικονομίας, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε ότι η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «στο μέλλον, το εμπόριο και οι επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο γρήγορα, αν ενισχυθούν οι οικονομικές μας σχέσεις και τα Υπουργεία Οικονομικών εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη αυτού του στόχου». «Θα ήταν αμοιβαία επωφελής για τους δύο λαούς μας», τόνισε.

Στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του. Στη συνάντηση εξετάστηκε η οργάνωση από τις δύο χώρες ενός Οικονομικού Φόρουμ στην Ελλάδα το 2018.

Το Οικονομικό Φόρουμ της Σμύρνης οργανώνει η DogusMediaGroup, η οποία παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του κ. Παπαδημητρίου το βράδυ της Τρίτης.

Στο γεύμα παρέστησαν οι εξής:

Δημήτρης Παπαδημητρίου, Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Αργυρώ Παπούλια, Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη

Ηλίας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος EnterpriseGreece

Ανδρέας Μπελεγρής, Γραφείο Τύπου Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

NihatZeybekci, Υπουργός Οικονομίας Τουρκίας

HasanYalcin, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Υπουργείο Οικονομίας Τουρκίας

FeritF. Sahenk, Πρόεδρος Ομίλου Dogus,

ErmanYerdelen, Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου Ομίλου Dogus,

AclanAcar, NaciBaserdem, μέλη διοικητικού Συμβουλίου Ομίλου Dogus,

Servet Yildirim, επικεφαλής οικονομικού τμήματος ομίλου DogusMediaGroup

SabriUnluturk, Πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Αιγαίου

Από το Γραφείο Τύπου