Τελευταία Νέα
Μαρ 05

Επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστου Δήμα στην Κύπρο

O Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 4 Μαρτίου, την Κύπρο, όπου μαζί με τον Κύπριο ομόλογο του, κ. Κυριάκο Κόκκινο, ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα την «Έρευνα και την Καινοτομία», την οποία διοργάνωσε το CERIDES- Excellence in Innovation & Technology, στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Ο κ. Δήμας υπογράμμισε την ανάγκη να συνδεθεί πολύ πιο αποτελεσματικά η επιστημονική έρευνα με την καινοτομία και τόνισε ότι είναι «επιτακτική ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο στην Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) για να ανταπεξέλθουμε αποτελεσματικά στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως είναι η εξατομικευμένη ιατρική ακριβείας, η κλιματική αλλαγή, η ανάσχεση του «Brain Drain», η Εθνική Άμυνα και ο Ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας».

 

Επίσης, αναφέρθηκε σε ένα από τα σπουδαιότερα project του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τη δημιουργία της «Πολιτείας Καινοτομίας» στην Ελλάδα, καθώς και την Ηλεκτρονική Πλατφόρμα της προς όφελος του οικοσυστήματος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο, ο κ. Δήμας συναντήθηκε με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη και συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος των δύο χωρών και για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Παράλληλα, ο κ. Δήμας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, με τον οποίο συζήτησαν για κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό, η τουρκική προκλητικότητα καθώς και το ενεργειακό πρόγραμμα των δυο χωρών.

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του, ο κ. Δήμας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της ΝΟΔΕ Κύπρου, ενώ επισκέφτηκε τα «Φυλακισμένα Μνήματα», όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Ελληνοκύπριων αγωνιστών.