Τελευταία Νέα
Ιούν 27

Ενημερωτική εκδήλωση για την εξυγίανση της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Καλοχωρίου

Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης για την εξυγίανση της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκαν σήμερα στους εμπλεκόμενους τοπικούς και επιχειρηματικούς φορείς κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Βιομηχανίας κ. Στέργιου Πιτσιόρλα σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης που θα οδηγήσει στη χωροθέτηση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Καλοχωρίου. Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αξιολογώντας τα σοβαρά περιβαλλοντικά και λειτουργικά προβλήματα της περιοχής, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει όλες τις απαραίτητες δράσεις για τη διαμόρφωση των βάσεων για την εξυγίανση της βιομηχανικής περιοχής Καλοχωρίου σύμφωνα με  τις προβλέψεις του Ν.3982/2011.
Ακόμη, παρουσιάστηκαν οι διαδικασίες υλοποίησης του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης και Ανάπτυξης της άτυπης βιομηχανικής συγκέντρωσης των Οινοφύτων, όπως προβλέφθηκαν με τον ν. 4605/2019 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη παρέμβαση στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της ευρείας άναρχης βιομηχανικής δόμησης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Απόστολος Μακρυκώστας και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αδειοδότησης Επιχειρηματικών Πάρκων της Γ.Γ. Βιομηχανίας κυρία Ειρήνη Πιτταρά.
Από το Γραφείο Τύπου