Τελευταία Νέα
Οκτ 04

Ελληνική συμμετοχή στη Συμβουλευτική Ομάδα του Γ.Γ του ΝΑΤΟ για θέματα Αναδυόμενων Τεχνολογιών Αιχμής

Ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του Ερευνητικού Κέντρου ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», κ. Γεώργιος Νούνεσης επελέγη μεταξύ των νέων μελών της Συμβουλευτικής Ομάδας του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για θέματα Αναδυόμενων Τεχνολογιών Αιχμής(NATO Secretary Generals Advisory Group onEmerging Disruptive Technologies).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ελληνική ερευνητική/επιστημονική κοινότητα, η οποία ενισχύει τη θέση της Ελλάδας στις επιστημονικές και τεχνολογικές δραστηριότητες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Επιβεβαιώνεται με αυτόν τον τρόπο το υψηλό επίπεδο και η δυναμική των Ελλήνων επιστημόνων σε διασυμμαχικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι η ως άνω Ομάδα, πλέον του βασικού ρόλου της ως συμβουλευτικού οργάνου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ αναφορικά με τις αναδυόμενες τεχνολογίες, θα έχει πρόσθετο συμβουλευτικό ρόλο στις καινούργιες δομές του ΝΑΤΟ, όπως τον Επιταχυντή Αμυντικής Καινοτομίας (Defense Innovation Accelerator for theNorth Atlantic, DIANA) και το Ταμείο Καινοτομίας (NATO Innovation Fund).

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:

«Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Δημοκρίτου Γιώργο Νούνεση γα την τιμητική αυτή διάκριση. Είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για τον ίδιο, για τον Δημόκριτο, αλλά και για την Ελληνική ερευνητική – επιστημονική κοινότητα γενικότερα. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται πως διαθέτουμε υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και μπορούμε να πρωταγωνιστούμε στις εξελίξεις. Ο τομέας που επιλέχθηκε να συνδράμει βρίσκεται σήμερα πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΝΑΤΟ και η Ελληνική συμμετοχή στη Συμβουλευτική Ομάδα του Γενικού Γραμματέα είναι βαρύνουσας σημασίας. Εύχομαι καλή αρχή και επιτυχίες στα νέα του καθήκοντα.»

Ο Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» κ. Γιώργος Νούνεσης δήλωσε:

«Η επιλογή μου στη Συμβουλευτική Ομάδα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ είναι πολύ μεγάλη τιμή.  Αντανακλά την ραγδαία ανάπτυξη της έρευνας στην Ελλάδα σε αναδυόμενες τεχνολογίες αιχμής. Η τεχνολογική καινοτομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Άμυνα.  Ευχαριστώ την Πολιτική Ηγεσία του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπ. Εθνικής Άμυνας και τη Διοίκηση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων για την εμπιστοσύνη τους και βέβαια τους ανθρώπους του Δημόκριτου για την όλη την υποστήριξή τους