Τελευταία Νέα
Μαρ 28

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν από την επιχειρηματική ελληνική αποστολή στα ΗΑΕ οι επενδυτικές ευκαιρίες για τα επόμενα χρόνια

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν από την επιχειρηματική ελληνική αποστολή στα ΗΑΕ οι επενδυτικές ευκαιρίες για τα επόμενα χρόνια.

Το νέο επενδυτικό περιβάλλον, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, που καθιστούν την Ελλάδα έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, είναι ο πυρήνας της ελληνικής παρουσίας στην Expo 2020 Dubai.

Η προώθηση των επενδυτικών σχεδίων και η ενδυνάμωση των εξαγωγικών προοπτικών των επιχειρήσεων είναι οι προτεραιότητες της Enterprise Greece, η οποία έχει και την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή στη διεθνούς βεληνεκούς έκθεση. Μέσα από το ελληνικό περίπτερο, προβάλλονται τα πλεονεκτήματα οκτώ δυναμικών κλάδων που συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη και οικοδομούν ένα ισχυρό ελληνικό brand.

Οι παραγωγικές και αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας, η στροφή της επιχειρηματικότητας στην καινοτομία, οι μεταρρυθμίσεις που οδηγούν σεανάκαμψη της επενδυτικής δραστηριότητας, τέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης, με θέμα «Στρατηγικές Επενδύσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και οικοδεσπότη τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναφερόμενος στο νέο επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε: «Με μεγάλη υπερηφάνεια για τα οικονομικά επιτεύγματα στον τομέα προσέλκυσης ξένων επενδύσεων τα τελευταία δύο χρόνια, παρουσιάσαμε στη μεγαλύτερη έκθεση του Ντουμπάϊ στα ΗΑΕ τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας μας»

Ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισήμανε: «Μέσα από ένα πλέγμα ριζικών μεταρρυθμίσεων, δημιουργούμε ένα κλίμα σταθερότητας και εμπιστοσύνης, όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Η Ελλάδα διεκδικεί μία από τις πρώτες θέσεις προσέλκυσης επενδύσεων στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη, θέτοντας τις βάσεις ενός σύγχρονου φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος που λειτουργεί ως παρακαταθήκη βιώσιμης ανάπτυξης για τις επόμενες γενιές».

Για τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρουν οι συμπράξεις, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (Σ.Δ.Ι.Τ.) Ορέστης Καβαλάκης: Για την ανάδειξη της χώρας σε αξιόπιστο, ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής, o οποίος άνοιξε την εκδήλωση, σημειώνοντας πως: «Τα τελευταία 2, 5 χρόνια έχουμε προχωρήσει σε περίπου 6 δισ. στρατηγικές επενδύσεις και η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Εκτός από τους παραδοσιακούς τομείς του real estate και του τουρισμού, υπάρχουν ήδη πολλοί επενδυτές που ενδιαφέρονται για τους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της έρευνας & ανάπτυξης, της βιομηχανίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Στην Enterprise Greece, που εποπτεύεται από το ΥΠ.ΕΞ, έχουν κατατεθεί προς αξιολόγηση περίπου 8 δισ. Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (ΑΞΕ). Η δημιουργία του one-stop shop σε συνδυασμό με τον κομβικό ρόλο της Enterprise οδηγούν στην επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων, που αποδεικνύει καθημερινά στην πράξη την επιτυχία της σημαντικής μεταρρύθμισης που πραγματοποίησε η Κυβέρνηση στο ΥΠ.ΕΞ.».

Την επιχειρηματική αποστολή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τον Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη συνοδεύουν 19 εταιρίες που παρουσίασαν στο Εμιρατινό κοινό τις δραστηριότητές τους. Οι εταιρείες αυτές αλφαβητικά είναι: AGC Equity Partners, ARCHIRODON Group, AVAX, Copelouzos Group, ELLAKTOR, GEK TERNA, LAMDA Development, Motor Oil Hellas, MYTILINEOS, Polygreen, Racetrack Patras, RND Investments Greece, Stancolac, TENA, TERNA Energy, Theracell Laboratories, TIF HELEXPO, Tikun Olam Greece, TITAN Cement Group.

Στο ακόλουθο link η ομιλία του κ. Γεωργιάδη:

https://www.youtube.com/watch?v=Uwl67S9fMwM&t=4s