Τελευταία Νέα
Δεκ 20

Εγκρίθηκε η στρατηγική επένδυση για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris» στη Μύκονο

 

 

Εγκρίθηκε σήμερα, Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, κ. Νικόλαου Μαντζούφα, το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ) της στρατηγικής επένδυσης για την ανάπτυξη της ξενοδοχειακής μονάδας «Blue Ιris»  στη νήσο Μύκονο.

Φορέας της επένδυσης είναι η «Blue iris» της AGC Equity Partners. Η επένδυση ανέρχεται σε 60 εκ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργηθούν 200 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία της. Το έργο αποτελείται από ένα χωριό, απόλυτα εναρμονισμένο στη Μυκονιάτικη αρχιτεκτονική, με ξενοδοχειακή μονάδα 192 κλινών. Στην εγκατάσταση θα δημιουργηθεί υπαίθριο θέατρο 250 θέσεων, ενώ η μετακίνηση μέσα στο χωριό θα γίνεται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος θα προωθηθεί άμεσα στο Συμβούλιο Επικρατείας και εκτιμάται ότι εντός του πρώτου τριμήνου του 2020 θα δύναται να εκδοθεί το  Προεδρικό Διάταγμα και έπειτα να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Ν. Μαντζούφας δήλωσε:
«Το έργο αυτό αποτελεί το δεύτερο Προεδρικό Διάταγμα μετά το “Ellounda Hills” που εγκρίνεται επί της νέας κυβέρνησης. Οι χρόνοι και η ποιότητα ανταπόκρισης των δημόσιων υπηρεσιών σε σοβαρές Στρατηγικές Επενδύσεις είναι πλέον εντυπωσιακοί και θα προσπαθούμε κάθε μέρα να συντονίζουμε και να προωθούμε σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στην πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομία της χώρας μας.
Με τη σημερινή έγκριση στέλνεται και ένα μήνυμα σε διεθνείς και Έλληνες επενδυτές ότι οι σοβαρές επενδύσεις είναι ευπρόσδεκτες και προσχωρούν με απόλυτη ταχύτητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα χωρίς καμία παρέκκλιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».