Τελευταία Νέα
Μάι 16

Δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και του Υφυπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση μετά τη σημερινή περιοδεία τους σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης επισκέφθηκαν σήμερα, Σάββατο 16 Μαΐου, οργανωμένες παραλίες στην Αττική.

 

Από τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας, τον Άλιμο, ο κ. Γεωργιάδης προέβη στην εξής δήλωση (on camera):

 

«Με τον Υφυπουργό, τον κύριο Παπαθανάση, με τον οποίο είχαμε την ευθύνη να ανοίξουμε σήμερα τις παραλίες, κατόπιν της αποφάσεως που έλαβε ο κύριος Πρωθυπουργός μετά την εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κάναμε περιοδεία στις περισσότερες οργανωμένες παραλίες του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής και καταλήγουμε εδώ, στον Άλιμο.

Όλα πηγαίνουν «ρολόι». Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την πειθαρχία που έχει επιδείξει όσον αφορά στην τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων. Ήδη, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης «παίζουν» με πολύ θετικά σχόλια τις σημερινές εικόνες από τις ελληνικές παραλίες.

Όλα θα πάνε καλά. Ο ελληνικός λαός, με πειθαρχία και με υπομονή, έχει κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα και τώρα ξεκινάμε την προσπάθεια να κερδίσουμε και το επόμενο στοίχημα, που είναι  αυτό της οικονομίας και του ανοίγματος ξανά της κανονικής μας ζωής».

 

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε:

«Η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική. Όπως στην πρώτη φάση, πειθαρχήσαμε όλοι και περάσαμε όσο πιο ανώδυνα μπορέσαμε -αυτό που δεν πέτυχαν άλλες χώρες-, έτσι, σήμερα, στην επανεκκίνηση, δείχνουμε για μια ακόμη φορά ότι εμείς οι Έλληνες πειθαρχούμε στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων και έτσι μπορούμε και να ξεκινήσουμε, να επανεκκινήσουμε την οικονομία, αλλά και να επιταχύνουμε το βηματισμό, κάτι το οποίο έχουμε μεγάλη ανάγκη.

Νομίζω ότι η σημερινή εικόνα στις παραλίες δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες μπορούν να πετύχουν πολλά.  Το έχουμε καταφέρει και στο τέλος θα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα  είναι το καλύτερο παράδειγμα προς μίμηση για όλη την παγκόσμια κοινότητα».

 

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι κ. κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης ανέφεραν:

 

Δημοσιογράφος:

«Για τα καταστήματα εστίασης, θα μπορούσατε να μας πείτε πότε προβλέπεται να ανοίξουν;»

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Όπως ξέρετε, εξεδόθη επισήμως η ανακοίνωση ότι κατόπιν της σύμφωνης εισηγήσεως της Επιτροπής των ειδικών, ο κύριος Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση την Δευτέρα 25 Μαΐου να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης.

Αύριο, Κυριακή, στις 6 το  απόγευμα, ο κύριος Παπαθανάσης θα παρουσιάσει από την ΕΡΤ το πλαίσιο της συμφωνίας μας με την Επιτροπή των ειδικών για τους όρους με τους οποίους θα λειτουργούν τα καταστήματα της εστίασης.

Έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά όλες αυτές τις μέρες.  Το ξέρετε άλλωστε, μας έχετε δει σε συγκεκριμένα μέρη που πήγαμε. Μέχρι και εθελοντές χρησιμοποιήσαμε, Δήμαρχε, για να μπορέσουμε να καταγράψουμε τα διάφορα σενάρια λειτουργίας των καταστημάτων εστιάσεως.

Μας ενδιαφέρει και θα το δείτε, τα καταστήματα να ανοίξουν, να πάνε καλά και να διατηρηθούν οι θέσεις  εργασίας».

 

Δημοσιογράφος:

«Κύριε Υπουργέ, εδώ στις οργανωμένες παραλίες έχουν μπαρ, beach bar, κι ό,τι παίρνεις τώρα, το παίρνεις συσκευασμένο. Όταν θα ανοίξει η εστίαση, θα προβλέπεται delivery στην ξαπλώστρα; Θα μπορεί ο καταναλωτής να προμηθευτεί κάτι που να είναι  μαγειρεμένο, όπως, για παράδειγμα, κλαμπ σάντουιτς ή θα επιτρέπονται μόνο συσκευασμένα;»

Νίκος Παπαθανάσης:

«Το είπαμε ότι κάθε μέρα ορισμένα πράγματα αλλάζουν. Ξεκινήσαμε σήμερα, λοιπόν, με αυτούς τους κανόνες. Από σήμερα έως τη Δευτέρα που μας έρχεται, αφενός θα ανακοινώσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργεί η εστίαση, και αφετέρου, μπορεί να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο λειτουργίας και των beach bars».

 

Δημοσιογράφος:

«Σήμερα, στους 40 βαθμούς Κελσίου, οι υπάλληλοι εδώ στα beach bars, φορούν μάσκες. Θα συνεχίσουν να φορούν μάσκες και το καλοκαίρι, στον καύσωνα;»

Νίκος Παπαθανάσης

«Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω, γιατί θα πρέπει να πάρουμε τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Είναι  κάτι το οποίο αποτελεί δική τους υπόθεση και σαφώς αυτοί θα αποφασίσουν».

 

Δημοσιογράφος:

«Δηλώσατε αισιόδοξοι προηγουμένως;»

Νίκος Παπαθανάσης:

«Είμαστε αισιόδοξοι. Νομίζω ότι η πρώτη και η δεύτερη εβδομάδα επανεκκίνησης της οικονομίας, του λιανεμπορίου δείχνει ότι είμαστε ψηλότερα από πέρσι. Η κίνηση έχει ξεκινήσει. Όμως, παρακολουθούμε, με μεγάλη προσοχή και πάνω απ’ όλα με σοβαρότητα, το κάθε βήμα. Εκείνο που δεν θέλουμε είναι να πατήσουμε φρένο.

Νομίζω ότι το φρένο θα ήταν το άσχημο. Ας τηρήσουμε αυτούς τους κανόνες. Ας τηρήσουμε αυτό το βηματισμό και νομίζω ότι θα επιταχύνουμε πολύ γρήγορα την οικονομία μας».

 

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό